Vyhledávání
| autor: Martin Boška

Prodej lístků na kvalifikační duel s Kosovem spuštěn

Sekanina repre oslava.jpg foto: Martin Sekanina

Důležitý zápas kvalifikace na UEFA EURO 2020 proti Kosovu, který čeká českou fotbalovou reprezentaci 14. 11. v Doosan Areně v Plzni, se již neúkvapně blíží. Již byl spuštěn prodej lístků na tento zápas. Fotbaloví fanoušci mají hned několik způsobů, jak si lístky pořídit.

Z důvodu bezpečnosti není umožněn klasický prodej vstupenek. Fotbalová asociace České republiky přistoupila vzhledem k bezpečnostnímu riziku utkání k tzv. adresnému prodeji. To znamená, že u prodeje i při vstupu na stadion bude probíhat kontrola osobních údajů. Vstupenky si mohou zakoupit pouze čeští fanoušci, příslušníkům jiného státu není na tribuny vstup povolen. Omezení má zamezit přítomnosti zahraničních diváku snažících se využít utkání k politickým protestům.

Podrobnosti vysvětlil předseda FAČR Martin Malík: „Na základě poznatků nejen v rámci České republiky jsme vyhodnotili listopadový zápas s Kosovem jako vysoce rizikový a zajištění bezpečnosti je v tomto smyslu samozřejmě naší prioritou. Je zde navíc souvislost i s událostmi, ke kterým došlo v Bulharsku během utkání domácího týmu proti Anglii. Ze strany UEFA jasně zaznělo, že projevy jakéhokoliv rasového nebo politického podtextu k fotbalu nepatří a nebudou tolerovány. UEFA je připravena sáhnout k exemplárním trestům“, vysvětlil opatření předseda FAČR Martin Malík.

Vyjádření poskytl také manažer národního týmu Libor Sionko. „Fotbalová asociace sáhla k mimořádným bezpečnostním opatřením pouze pod tíhou bezpečnostních informací. Chceme ochránit zdraví všech aktérů zápasu včetně samotných českých fanoušků a také vyloučit možnost, že snaha českého národního týmu o postup na EURO 2020 bude negativně ovlivněna bodovým postihem za chování občanů cizích států, kteří chtějí využít fotbalového utkání k politickým protestům. Za reprezentaci věříme, že čeští fanoušci tuto snahu fotbalové asociace pochopí,“ zdůvodnil.

Pokud máte zájem o zakoupení vstupenek nebo máte ohledně prodeje nějaké nejasnosti, zveřejnila asociace podrobné informace. Ty si můžete přečíst pod následujícím odkazem https://repre.fotbal.cz/otazky-a-odpovedi-jak-si-poridit-vstupenky-na-kosovo/a11393.