Vyhledávání
| autor: Ondřej Zlámal

Příbram vyřadila CSKA a čeká ji boj o čtvrtfinále

cska05.JPG foto: Jan Vostrý

Byla to bitva se vším všudy. Příbramští dorostenci ji ale zvládli a postoupili do další fáze UEFA Youth League, po moldavském a rumunském soupeři ze soutěže vyřadili také sebevědomý ruský PFC CSKA Moskva. Los osmifinále v Nyonu je 15.února.

Na stadionu u Litavky bylo více než pět tisíc diváků – ligová návštěva. Ti viděli první branku ve třinácté minutě, kdy zakroutil šikovný záložník Jiří Januška přímý kop přímo na hlavu Matěje Chaluše. Další velkou šanci měl Denis Laňka, místo střely ale zkusil vykoledovat penaltu, ale získal jen žlutou kartu.

Strhující průběh vtáhl do děje diváky, kteří se svými svěřenci prožívali každý souboj. Po přestávce hosté dvakrát udeřili ze střední vzdálenosti – zejména druhá branka Gordyushenka stála za to, ze střední vzdálenosti vymetl levý roh příbramské branky.

Příbram poprvé v soutěži prohrávala, ale i s touto situací si dokázali poradit. Hlavatý po akci Ayonga vybojoval pokutový kop, který Januška s kusem štěstí proměnil.

Soupeř navíc dostal červenou kartu a dohrával o deseti, další branka už nepadla, a tak rozhodly pokutové kopy. V poslední sérii neproměnil střídající Yusupov, a bylo na Januškovi, aby si vzal míč. Podruhé se mu to znovu podařilo a na hřišti propukly obrovské oslavy.

„Jsem na kluky hrdý, postoupili jsme zaslouženě,“ radoval se trenér Petr Janota.

Los další fáze je 15. února, znovu se hraje na jedno utkání, pořadatel se losuje. Hraje se 22. a 23. února.

UEFA Champions League vítězové skupin: Paris Saint-Germain (A), PSV Eindhoven (B), Benfica (C), Manchester City (D), Barcelona (E), Dinamo Zagreb (F), Chelsea (G, obhájci trofeje), Lyon (H)

Vítězové play-off: Ajax, Anderlecht, Middlesbrough, Midtjylland, Příbram, Real Madrid (Group A runners-up), Roma (Group E druhé místo), Valencia (Group H druhé místo)