Služby
| autor: CZECH 4 SPORT

Přikryl odcházi z Mladé Boleslavi do Jagiellonie

prikryl_tomas_prestup.jpg foto: Sport Invest

Přinášíme vám informace o zajímavém přestupu do polské ligy, které připravila pro média agentura Sport Invest. 

VYJÁDŘENÍ VIKTORA KOLÁŘE, ŠÉFA FOTBALOVÉ SEKCE AGENTURY SPORT INVEST

Kolem Tomáše je živo prakticky v každém přestupovém období, drží si standardně vysokou výkonnost. Poslední sezóna pro něj byla výjimečná také z pohledu dosažených statistik, řešili jsme nabídky z Česka i zahraničí. Jsme rádi, že Jagiellonia projevila velký zájem a také trpělivost v jednání, Tomáš byl klubovou přestupovou prioritou. Poděkování za férové jednání patří jednoznačně i Mlade Boleslavi. Za agenturu jsem rád, že jsme zprostředkovali další transfer do zahraničí zajímavý pro hráče i český klub.

 

Tomáš Přikryl: Byla to jasná volba

Vydáváte se na první zahraniční angažmá. Proč jste zvolil právě Polsko?

„Je pravdou, že variant bylo několik. Moc si toho vážím a všechny možnosti jsme společně s rodinou a lidmi ze Sport Investu pečlivě zvážili. Zájem Jagiellonie byl největší, ze strany klubu jsem cítil velké odhodlání. Vědí, jaký jsem hráč a jak bych jim mohl pomoci. Zjišťoval jsem si pak samozřejmě informace od Martina Pospíšila a dostal jsem jen pozitivní reference. Navíc na mě zapůsobily informace o polské lize jako takové. Je to velmi kvalitní soutěž, dostává obrovský prostor v médiích a tomu odpovídá také zájem fanoušků. Navíc po evropském šampionátu v roce 2012 se skokově zvedla infrastruktura, stadiony jsou nádherné. V konečném součtu to byla jasná volba."

Jaké informace jste měl o klubu a jaké jsou první dojmy na místě?

„Věděl jsem od Martina, že klub má rodinný charakter a první chvíle mi to potvrdily. Prezident i další lidé z vedení jsou velmi milí, očividně o mně měli hodně informací a při osobním setkání se dále vyptávali. Stadion je nádherný, stejně tak nově dokončené tréninkové centrum. Můžu mluvit jen v superlativech."

Bylo těžké opouštět Mladou Boleslavi po úspěchu v nadstavbě a při vidině předkola Evropské ligy?

„Upřímně ano. V Boleslavi se vytvořila opravdu vynikající parta v čele se skvělým trenérem a klub jde po cestě, která má smysl. Přicházejí navíc další posily a jsem přesvědčen, že boleslavský tým bude mít obrovskou sílu. Klubu bych chtěl touto cestou poděkovat za čas v něm strávený i za férové dodržení všech dohod ohledně mého přestupu. Zahraniční angažmá jsem však chtěl vyzkoušet a cítím, že nastal ten správný čas."

Měl jste již možnost mluvit s trenérem ohledně jeho očekávání?

„S trenérem jsme se zatím na stadionu míjeli, úterý i středu jsem měl nabité mnoha povinnostmi. Setkání se uskuteční v nejbližších dnech, těším se na něj. Od dalších lidí v klubu jsem už slyšel, že vnímali mé statistiky poslední sezony a v nadsázce mi bylo oznámeno, že každá další sezona musí být ještě lepší."

Statistiky jste měl opravdu výjimečné. V právě skončené sezóně FORTUNA ligy jste se zastavil na bilanci 9 branek a 11 asistencí. Byl to životní ročník?

„Z pohledu čísel určitě ano. Jsem ofenzivní hráč a jejich hodnocení je postaveno právě na brankách a asistencích. Troufám si říct, že herně jsem odváděl poctivé výkony také v minulých sezonách, ale statistiky mi nikdy nenaskakovaly tímto tempem. Samozřejmě to šlo ruku v ruce s produktivitou celého týmu – Nikolaj Komličenko měl neuvěřitelnou sezonu a obecně jsme v ofenzivě byli nebezpeční."

Jak těžké bude na tato číslo v Polsku navázat?

„Těžké to bude, ale nižší cíle si ani v nové soutěži klást nemůžu. Nechci se schovat za to, že si budu muset zvykat. Moje čekávání jsou taková, že polská liga je tvrdší a rychlejší než česká, ale to by mohlo vyhovovat. Chci se probojovat do sestavy a být týmu okamžitě užitečný."

Zítra slavíte narozeniny. Je to nejlepší možný dárek?

„Vyšlo to opravdu hezky, jen co je pravda. Přestup si užívám, dárek je to skvělý. Zároveň ale na oslavy nebude čas – prakticky okamžitě se zapojím do přípravy týmu, sezona startuje již za necelé tři týdny."

 

                                                                                                                                      Autor: Sport Invest