Služby
| autor: Ondřej Zlámal

Před 12 lety se zachránila Bohemka

skodaretro.jpg foto: Archiv Bohemians Praha 1905 - Michal Sváček

 7. srpna 2005 se hrál jeden z nejzajímavějších zápasů v historii slávistického béčka. V ČFL v něm hráči vedení Lubošem Kozlem nastoupili v Ďolíčku proti obnovenému týmu Bohemians Praha 1905. Slavia tehdy také přispěla do fondu záchrany klubu, za což se jejím hráčům dostalo také potlesku ve stoje.

„Z utkání jsme pořizovali první online přenos ze zápasu béčka. Nebylo možné vytvořit na webu speciální prostor, proto jsme aktualizovali článek. Je to svým způsobem štěstí, protože se díky tomu záznam onlinu zachoval,“ vzpomíná Ondřej Zlámal, který byl v té době webmasterem webu slavia.cz. Ostatní online přenosy se zřejmě nenávratně ztratily při divokých rekonstrukcích a změnách majitelů webu po roce 2011.

„Pořadatelé mi přivedli kabel až odněkud z VIPU, shodili ho ze střechy. Protože prý kabely na tribuně rozežrali krysy,“ usmívá se Zlámal. „Přenos měl vynikající sledovanost, protože v té době to ještě samozřejmě nebylo tak běžné jako dnes.“

„Ještě si vzpomínám, že hráči béčka byli z celého zápasu úplně u vytržení, byl to pro ně obrovský zážitek hrát před sedmi tisíci lidmi. To samé asi platilo i pro trenéra,“ dodává.

V samotném utkání nastoupil i mladíček Milan Škoda, jedinou branku vstřelil Pavel Eliáš. Slavia tehdy vyhrála, ale domácím fanouškům to vůbec nevadilo.

7.8.2005

Bohemians 1905 - Slavia B 0:1 (0:0)
Branka: 74.Eliáš
Bohemians: Kolář - Škoda, Lukáš, Freisler, Růžička, Malý, Rosický, Svozil, Jiroušek, Slezák, Strnad
Slavia::Slavík - Kratochvíl, Vondráček, Studík, Švamberg - Krajčík, Gecov, Janda (87. Dejmek), Held (72. Eliáš) - Černý, Pešír (46. Černoch)
Diváci: 7 344

Záznam online přenosu se zachoval v archivu:

http://slavia.cz/clanek.asp?id=3837