Vyhledávání
| autor: Ondřej Zlámal

Požár: Přáli bychom si, abychom zase byli jednotní

IMG_1273[2].JPG foto: Ondřej Zlámal
Obě pražská derby zvládla Sparta v domácím prostředí se stejným výsledkem. Po Bohemians porazila také Duklu jedinou brankou. Pohodový večer to ale zdaleka nebyl.

„My chceme Spartu,“ ozývalo se po skončení utkání místo tradiční oslavy vítězství. K tomu se přidaly nadávky směrem na Konatého, který, když to vše slyšel, raději od kotle v rohu odešel.

Právě utkání proti Dukle ukázalo, kolik tvořivosti odešlo ze hry po té, co přestoupil Bořek Dočkal do Číny. Jeho standardky a rozehrávka nejenom v přechodové fázi, ale také zakončení – v těchto činnostech na Letné náhradu za reprezentačního špílmachra zatím nenašli.

Mírné oživení hry směrem dopředu přišlo po té, co v průběhu druhé půle naskočil do hry Konaté. Část fanoušků mu stále jeho letní nápad (nebo lidí z jeho okolí) vynutit si přestup jakousi tréninkovou stávkou neodpustila.

Na útočníka se snášel pískot, kdykoliv měl míč a to i ve chvílích, kdy ho třeba vybojoval nebo založil rychlou akci. Po jednom z protiútoků se dokonce ocitl v obrovské šanci, když střílel na brankáře Radu nikým neatakován, míč ale do sítě nedostal. Není divu, to by musel mít nervy ze železa nebo být úplně hluchý. Je vůbec obdivuhodné, že má stále chuť s nepřízní tribun bojovat.

Aby toho nebylo málo, Spartu navíc stejně jako na podzim trápí zranění, tentokrát vypadli ze hry hned čtyři hráči. Costa, Vácha, Juliš a Michal Kadlec. Navíc Josef Šural a Václav Kadlec naskočili do zápasu po dlouhé pauze.

„Nemáme klid na míči, trápíme se v kombinaci. Věděli jsme, že tenhle zápas musíme po prohře v Jablonci vyhrát. Hra nám drhne, chybí nám lehkost. Není to ono,“ shrnul zápas hlavní trenér Tomáš Požár.

„Musíme se stabilizovat, ustálit. Potřebujeme mít konsolidovaný tým, který bude moci nastupovat do zápasu i podle typologie hráčů. To se nám nedaří,“ dodal.

Pak už Požár řešil otázku, která se netýkala zápasu samotného, ale reakcí diváků směrem na Konatého. Co se s tím dá dělat? Kdo to může vyřešit?

„My sami, tím, že tým bude hrát dobře, a Timy bude jeho součástí a bude podávat dobré výkony. Negativní reakce nás mrzí. Chtěli bychom, aby nám fanoušci pomohli, aby negativní reakce zmizely a abychom zase byli jednotní. Nepomáhá nám to, na druhou stranu víme, že naše hra není příliš líbivá. Doufám, že už příště budeme hrát tak, aby už diváci k pískání neměli důvod.“

Další dotaz přišel na informace o tom, že jednání Sparty jednalo s Pavlem Vrbou o jeho možném příchodu na Letnou.

„Nemyslím si, že by mediální spekulace o jednání s trenérem Vrbou měly nějaký dopad a ovlivnilo to tento zápas,“ řekl k tomu Požár.

Dukla na Letné v celé historii české ligy nevstřelila ani branku. Byl to v danou chvíli asi nejvýhodnější soupeř pro trápící se Spartu. To se o nadcházejících třech kolech říct nedá. Letenské čeká cesta do Boleslavi, domácí duel se Zlínem a derby na Slavii. Hlavním soupeřem je ale teď sama sobě.