Služby
| autor: Ondřej Zlámal

Pochvala pro české fotbalistky

P1650324.JPG foto: Ondřej Zlámal

Lepší výkon české ženské fotbalové reprezentace se mi v mysli nevybavuje. V úterý večer české hráčky proti favorizovanému Německu příkladně bojovaly, nevypustily jediný souboj, počínaly si nadmíru takticky a byly blízko tomu, aby si zasloužily senzační výsledek. Nepodařilo se jim to díky smolné vlastní brance, ale to nic nemění na tom, že Češky odvedly výborný výkon.

Trenér Karel Rada po vysokém vítězství na Faerských ostrovech nezměnil sestavu ani rozestavení. Dvě útočnice Lucie Voňková s Terezou Kožárovou vysoko napadaly německou rozehrávku a soupeři to dělalo od začátku velké problémy. Je jenom škoda, že se některý z protiútoků po zisku míče nepodařilo dotáhnout až do nebezpečného zakončení.

Jediná branka padla po nedorozumění dvou hráček, které patřily do tohoto okamžiku k nejlepším na hřišti. Barbora Votíková si křikla o míč, který ale pak přesto nechala hrát Evu Bartoňovou. Domluva skončila napůl cesty a vlastní brankou. Dzsenifer Marozsanová sice dostala míč ještě jednou do sítě, ale tento gól zřejmě pro domnělý ofsajd neplatil.

Neúnavné Češky v závěru mohly vyrovnat, hlavička Terezy Kožárové letěla pod břevno a míči v cestě do sítě zabránil vynikající zákrok Laury Benkarthové. Tohle by v české lize byl zcela určitě gól, německá gólmanka ale předvedla extratřídu. Do další šance nepustil Voňkovou přísný útočný faul.

Náš národní tým přesto má být na co pyšný. Německo v závěru zdržovalo, využilo poslední střídání v poslední minutě nastavení v obavě o výsledek.

Sympatický herní projev může být novou cestou také pro následující zápasy. I přes velké zklamání musí být fotbalistky hrdé na to, že pro úspěch udělaly maximum. Pokud budou v tomto trendu pokračovat, určitě se velkého vítězství nad favoritem dočkají.