Služby
| autor: Ondřej Zlámal

Po Součkově trase: Katka Svitková přestoupila do West Hamu

svitkova2.jpg foto: Facebook Slavia zeny

Stejným směrem jako zamířil nedávno Tomáš Souček namířila svoji další fotbalovou kariéru také česká reprezentantka a fotbalistka roku Kateřina Svitková, která podepsala dvouletou smlouvu s klubem West Ham United.

West Ham založil svůj ženský tým v roce 1991 a hraje své zápasy na Rush Green Stadium v Londyně, v tréninkovém centru klubu. V nedohrané sezoně 2019/20 skončily svěřenkyně trenéra Matta Bearda na osmém místě. Od této sezony mají k dispozici tréninkové prostory ve zbrusu novém centru v Chadwell Heath.

Katka Svitková musela po příletu do Londýna počkat v karanténě, do treninku týmu se zapojila tento týden. Od 14. července už tým trénuje v normálních podmínkách bez omezení.

"Jsem moc ráda, že jsem tady. West Ham je velký klub s velkou historií v krásném městě. Věřím, že klubu pomohu dosáhnout svých cílů," uvedla česká reprezentantka po podpisu smlouvy.

Trenér Matt Beard se na práci s novou posilou těší. "Sledovali jsme její výkony delší dobu, její bilance ve Slavii a v reprezentaci mluví sama za sebe. Už od mladí se stala klíčovou hráčkou svých týmů a z mého hlediska bude skvělou posilou, vytváří šance, střílí branky a fantasticky pracuje pro tým, opravdu se těším na to, čím vším naší hru obohatí."

Čtyřiadvacetiletá Kateřina Svitková má na svém kontě 34 zápasů v reprezentaci, ve kterých vstřelila sedmnáct branek, do Slavie přestoupila z Plzně v roce 2013, sehrála v ní 125 zápasů, ve kterých dala 150 branek, nastupovala za ní v UEFA Women´s Champions League. Třikrát byla nejlepší střelkyní ligy a třikrát byla také zvolena nejlepší fotbalistkou roku. Má čtyři mistrovské tituly, její branka do sítě Bayernu v Lize mistryň byla mezi těmi, které UEFA nominovala na gól roku.