Služby
| autor: Ondřej Zlámal

Po pohovoru nastřílel Řezníček hattrick

dukla.jpg foto: Ondřej Zlámal

Útočník Jakub Řezníček přišel do Olomouce s úkolem nahradit Tomáše Chorého. Hned po několika kolech se ocitl pod velkým tlakem.

„Měli jsme spolu pohovor,“ prozradil trenér Václav Jílek. „Mluvili jsme hlavně o tlaku, který na něm leží. Myslím si, že dnes k tomu přistoupil správně, nebylo to jenom v tom, že vstřelil tři branky, ale v jeho aktivní hře, v napadání, v práci, kterou vepředu pro tým odvedl,“ pochválil kouč devětadvacetiletého forwarda.

Řezníček mohl za svůj střelecký návrat „poděkovat“ brankáři Filipu Radovi, který mu na první branku namazal chybnou rozehrávkou. Bylo to pro Duklu v ten nejhorší moment, protože do té doby měla hru pod kontrolou a vedla 1:0, navíc měla šance přidat další gól.

„Byl to klíčový moment zápasu. Po naší vstřelené brance jsme nedokázali hrát jednoduše. Jakoby na hřišti nebyl jediný zkušený hráč. Beru to na sebe, měl v tu chvíli přijít pokyn k tomu, abychom hru zjednodušili, tuhle pasáž jsme prostě nezvládli,“ vrátil se k nepříjemnému momentu trenér Jaroslav Hynek.

Vstřelená branka navíc dodala sebedůvěru Jakubu Řezníčkovi, který po přestávce přidal další dvě branky. „Pokud dá po každém pohovoru hattrick, budu s ním mluvit před každým zápasem,“ usmál se spokojený trenér Sigmy.

Naopak Dukla celou řadu svých šancí nevyužila, jednu z těch klíčových na 2:2 měl Jakub Podaný, brankář Miloš Buchta ale jeho střelu dokázal zlikvidovat.

Sigma se nejenom díky Řezníčkovu střeleckému probuzení vrátila do hry o druhé místo, naopak Dukla čtvrtou domácí prohrou v řadě zapadla zpátky do problémů s bojem o záchranu. Soupeři se na ní dotahují a navíc ji čekají v příštích kolech těžké zápasy se Spartou a Libercem.