Vyhledávání
| autor: Ondřej Zlámal

Plzeň po dvou letech doma prohrála

P1200441.JPG foto: CZECH 4 SPORT

Přátelé konspiračních teorií měli jasno. Plzeň podle nich vyhandlovala pohár s Teplicemi a pak si pojistila domácí výhru nad Boleslaví.  Světe div se, nestalo se ani jedno.  Napřed svěřenci Miroslava Koubka vypadli z poháru, v neděli pak proti slátané sestavě trenéra Jarolíma přišli o všechny body. Skoro po dvou letech prohráli doma.  Boj o titul je zase dramatický.

Hruškova třináctka

Brankář Aleš Hruška má na zádech číslo třináct, kterému se pověrčiví lidé vyhýbají jako čert kříži. V hráčských sadách nebývá někdy vůbec, natož na brankářském dresu. „Konečně mně navštívilo štěstí, teda trochu víc,“ usmál se po zápase a ocenil týmový výkon svého týmu. „Je jedno jestli v obraně měli kluci jeden start nebo padesát, semkli jsme se. Někdy je týmová práce víc než fotbalový um.“ Nutno dodat, že Hruškův zákrok proti Kolářově povedené ráně připomínal ty nejlepší akce Petra Čecha.

Kolář se cítil na celý zápas

Daniel Kolář na otázku trenéra Koubka, na kolik minut se cítí, odpověděl, že na celý zápas. Nakonec šel na hřiště v 54. minutě a jeden gól dal a druhý mu životním zákrokem chytil boleslavský hrdina dne. „Nečekal jsem, že vyhrajeme ligu o deset bodů, nebudeme panikařit,“ hodnotil po zápase situaci v tabulce. Zatímco Kolář formu nachází, někteří jeho spoluhráči ji naopak hledají. To se týká asi nejspíš nejvíc Petržely a Pilaře.

Kozáčikova chyba

„Namazal mu to, takový míč má skončit na tribuně,“ zlobil se po zápase trenér Koubek na Matúše Kozáčika. Jako bývalý brankář určitě ví, že to nejsou snadné zápasy. Soupeř zaparkuje autobus a na gólmana vyšle dvě střely za zápas. O to těžší je udržet koncentraci. „První branka sehrála velkou roli,“ liboval si pro změnu Karel Jarolím. Aby ne, pro úporně bránící mužstvo je první gól neuvěřitelnou vzpruhou a perfektně zapadne do stanovené taktiky.

Na tahu je Sparta

„Jsem hodně naivní, ale tak naivní zase ne,“ usmál se Kolář tomu, že ho novináři nachytali, že už dopředu mluví o tom, že na Spartu mají náskok tří bodů. Letenští musí zvládnout zápas proti Brnu a tak se dostanou Plzni na dostřel. Jejich vzájemný zápas tak dostane ještě větší náboj. Plzeň má v posledních pěti kolech doma Slovácko, Jihlavu a Příbram, kromě Sparty jede ještě na Bohemians. Sparta jede do Mladé Boleslavi a Budějovic, doma má kromě Plzně a Brna ještě Slovácko a Klokany. Vypadá to, že klíčem k titulu bude právě vzájemný zápas obou rivalů na Letné.