Vyhledávání
| autor: Ondřej Zlámal

Plzeň obranu Karabachu nepřekonala a nečeká ji lehká odveta

P1500392.JPG foto: Ondřej Zlámal

Autorem článku je Vít Zábranský.

Pokud se fandové těšili ve Štruncových sadech na ofenzivní smršť, tak samotný zápas je moc nepotěšil. Plzeňská ofenziva se málo tlačila do zakončení a chyběl nápad. Obrana hostů byla pozorná, a tak zápas nemohl skončit jinak než nakonec skončil bez branek. „Soupeř dobře bránil a bylo těžké se dostat do jejich dobře zformované obrany,“ uvedl trenér Roman Pivarník na pozápasové tiskové konferenci.

 Plzeň začala enormně důležitým zápasem hned na úvod sezóny. Ve třetím předkole UEFA Champions League přijel do Doosan Areny nevyzpytatelný soupeř - ázerbájdžánský Karabach. „Soupeř je sehraný a kompaktní, celkově dostává málo gólů,“ potvrdil po zápase domácí kouč.

Plzeň byla před dvojutkáním favoritem a úvodní duel také podle toho vypadal. „Soupeře jsme přehrávali, měli jsme jednu nebo dvě obrovské příležitosti, ze kterých jsme měli dát gól,“ okomentoval útočnou snahu devětačtyřicetiletý trenér, který prožil na lavičce domácích premiéru. Gól ale jeho svěřenci nevstřelili a dramatických situací před brankářem hostů příliš nebylo.

„Splnili jsme to, že jsme udrželi nulu, s tím jsem spokojen, v zápase, který jsme nevyhráli, je to ideální výsledek,“ našel Pivarník přece jenom nějaké pozitivum. 

V závěrečném tlaku zabrzdilo Plzeň vyloučení stopera Jana Baránka po dvou žlutých kartách. „Byli jsme v tempu, trošku nás to vyvedlo z míry. Nemohli jsme v tolika lidech presovat, soupeř je silný na balónu,“ vrátil se k tomuto momentu Pivarník.

Od zítřka se však jeho tým začíná připravovat na ligový start v Jihlavě, i když blízký termín vidí jako komplikaci. „Nebude to jednoduché, hrajeme ve tři hodiny odpoledne, bude třicet stupňů ve stínu. Do odvety nám pak budou zbývat už jen dva dny. Ale musíme se s tím popasovat,“ dodal na závěr.