Vyhledávání
| autor: Ondřej Zlámal

Petra Divišová zve fanoušky na UEFA WOMEN´S CHAMPIONS LEAGUE

P1350601.JPG foto: Foto: Ondřej Zlámal

Se slavnou Barcelonou v Edenu prohrály, ale bojovaly, co to dalo. Po roce čeká slávistické fotbalistky další duel v UEFA Women´s Champions League. Ve středu vyzvou dalšího silného soupeře - a znovu na velkém stadionu - dánské mistryně Brondby, výkop je v 18:45. Před vrcholem podzimní sezony jsme si o něm povídaly s útočnicí Petrou Divišovou.

 

Co všechno už o soupeřkách víte?

V pondělí jsme začali rozebírat s trenéry video záznamy, další nás čekají ještě v úterý a ve středu. Bude to určitě přinejmenším stejně náročný soupeř, jakým byla Barcelona. Je to pro nás stejná výzva, ale právě kvůli takovým fotbal hrajeme.

 

Jak se tým právě od souboje s Barcelonou změnil?

Složení našeho kádru zůstalo stejné. Novou tváří je slovenská reprezentantka Valentina Šušolová. To, že jsme tak dlouho spolu, může to být naše výhoda, jsme o rok sehranější. I když samozřejmě se nám nevyhýbají zranění, občas někdo z tréninku vypadne.

 

Budete hrát v Edenu na velkém stadionu, jaká to je pro vás zkušenost?

V Edenu jsme hrály už v minulém roce a vážíme si toho, že nám vedení vyšlo vstříc a nabídlo nám znovu podporu v tak důležitém utkání. Pevně věříme, že nás znovu přijde podpořit co nejvíc lidí, chtěli bychom se jim za to odvděčit výborným výkonem. Myslím si, že jejich fandění bude zážitkem i pro naše soupeřky.

 

Už jste se setkala a někdy s dánským fotbalem? Co by na jejich styl mohlo platit?

Já jsem proti Dánkám hrála jen jednou v reprezentaci přátelské utkání v Kodani, tehdy jsem prohrály dva nula. Platit by na ně mohlo to, kdybychom se jim vyrovnaly v důrazu a dařily se nám rychlé protiútoky. Trenér na ně určitě nějaký překvapivý taktický tah nachystá.

 

Jak byste pozvala fanoušky na zápas?

Přijďte nás povzbudit, za všechny holky slibuju, že budeme makat od začátku do konce, abychom udělaly slávistům radost.

 

Jaký výsledek byste do odvety brala?

Takový, abychom to v Dánsku neměly těžké. (směje se)