Služby
| autor: CZECH 4 SPORT

Petr Rada: Jasným cílem je postup!

5d41b690d9eb7959b0170100-282073.jpg foto: ČTK

Jablonec čeká odvetný zápas 2. předkola Evropské ligy proti Pyuniku Jerevan. Arménský celek dokázal v prvním zápase na domácí půdě zvítězit 2:1. Jablonec nastupuje do druhého zápasu s jednogólovým mankem a brankou vstřelenou venku. Na předzápasové tiskové konferenci odpověděl trenér Jablonce Petr Rada na pár otázek týkajících se nadcházejícího zápasu.

S jakou taktikou budete vstupovat do zápasu?

Určitě nechceme, aby naše hra vypadala jako v zápase s Kyjevem, kdy jsme prohrávali z kraje zápasu 2:0, to by pro nás bylo hodně těžké. Hrají na protiútoky a mají tam šikovné hráče směrem dopředu, takže musíme být ostražití. Budeme chtít být aktivní hned od první minuty. Je to dvojzápas, první zápas jsme nezvládli, dali jsme alespoň branku venku, která se počítá. Musíme se připravit a koncentrovat, abychom zvládli postoupit. To je to, co všichni chceme.

Jovovič musel po osmadvaceti minutách střídat, jak to s ním je, je připraven?

Tak samozřejmě měl svalové zranění, ale lékaři dělali všechno možné proto, aby byl fit. Uvidíme, jak bude vypadat na tréninku, zda bude připravený. Poté se rozhodneme, máme ještě celý večer, kdy si to necháme projít hlavou. Ale pokud bude zdravý, měl by být v nominaci na zápas.

Jaký je stav zbytku kádru?

Ti hráči, kteří byli v nominaci pro zápas se Slováckem, jsou všichni zdravotně v pořádku. Až na Acostu, který má problémy se svalovým zraněním. V jeho případě uvidíme, jak se to ještě vyřeší. Prakticky ta nominace, která byla v Jerevanu bude stejná i teď.

Soustředili jste se v přípravě na nějaké konkrétní hráče? Například na Artura Miranyana nebo Vardanyana?

Tak samozřejmě tito dva hráči jsou směrem dopředu velice nepříjemní. V předchozím zápase nehrál jeden z jejich klíčových hráčů, uvidíme, jestli nastoupí teď. Hráči, které jste jmenoval jsou nepříjemní, ale v tomto zápase mohou být nepříjemní zase jiní. My se musíme soustředit na každého hráče. Viděli jsme jejich sílu, kterou směrem dopředu mají. Hrajeme ale doma a chceme být aktivní.

Budou nějaké změny v sestavě oproti poslednímu zápasu?

To Vám teď neřeknu. Změny mohou být nebo nemusí. Jsem rád že hráči, kteří nastoupili v nedělním zápase se Slováckem prokázali, že mohou kdykoliv nastoupit. Ať už to byl Krob, Pilík nebo Chramosta, postarali se o branku, což je velké plus. Těch variant je tam ale víc a nejsem ještě plně rozhodnutý, jaká bude sestava.