Vyhledávání
| autor: Ondřej Zlámal

Pěničková vstřelila branku Bayernu a těší se na novou sezonu.

penickova2.jpg foto: Pavel Jiřík

Generálku zvládly fotbalistky Slavie mistrovsky. Na hřišti Bayernu Mnichov vyhrály 2:1. Kapitánka Blanka Pěničková vstřelila úvodní branku a pro náš server Czech 4 Sport zhodnotila utkání.

 

Jak k tomu došlo, že jste hrály přípravu právě proti Bayernu?

My jsme s nimi hráli už minulou zimu, kontakty už byly navázány. Letos se nám ozvali sami, jestli bychom nepřijeli sehrát utkání na hřišti u jejich fanklubu. Pro nás to nebyl moc výhodný termín, protože jsme jenom dvakrát trénovali, ale taková pozvání se neodmítají.

Jaký měl zápas průběh?

Bylo to docela vyrovnané, hlavně v prvním poločase. Po přestávce Němky vystupňovaly svůj tlak, ale ten se nám podařilo ustát.

Dá se porovnat zázemí Bayernu a vaše?

To se porovnat moc nedá. Trénují na Sabenerstrasse, stejně jako celý Bayern, včetně A-týmu. Mají k dispozici veškeré komfortní zázemí. Letos v zimě byly na soustředění na Floridě. My jsme byly u nás doma v Praze.

Jak těžké bylo jim dát branku?

Stejně těžké jako proti každému soupeři. Měla jsem situaci výborně připravenou od Petry Divišové, která mi poslala přihrávku pod sebe na velké vápno. Snažila jsem se to trefit na zadní tyč, to se mi povedlo.

Byla to tedy dobrá generálka na novou sezonu. Co od ní očekáváte?

Samozřejmě, že taková výhra potěší vždycky. Ještě nás čekají dvě utkání proti soupeřům z Rakouska, proti mistrovi a vicemistrovi, to budou také dobré prověrky toho, jak na tom jsme. Sezona to bude určitě velice náročná, budeme hrát znovu Ligu mistryň, ale moc se na to těšíme. Věříme, že se nám podaří znovu přilákat do hlediště spoustu našich fanoušků a připravit jim podobný zážitek jako proti Barceloně.