O nás
| autor: Ondřej Zlámal

Pěničková vstřelila branku Bayernu a těší se na novou sezonu.

penickova2.jpg foto: Pavel Jiřík

Generálku zvládly fotbalistky Slavie mistrovsky. Na hřišti Bayernu Mnichov vyhrály 2:1. Kapitánka Blanka Pěničková vstřelila úvodní branku a pro náš server Czech 4 Sport zhodnotila utkání.

 

Jak k tomu došlo, že jste hrály přípravu právě proti Bayernu?

My jsme s nimi hráli už minulou zimu, kontakty už byly navázány. Letos se nám ozvali sami, jestli bychom nepřijeli sehrát utkání na hřišti u jejich fanklubu. Pro nás to nebyl moc výhodný termín, protože jsme jenom dvakrát trénovali, ale taková pozvání se neodmítají.

Jaký měl zápas průběh?

Bylo to docela vyrovnané, hlavně v prvním poločase. Po přestávce Němky vystupňovaly svůj tlak, ale ten se nám podařilo ustát.

Dá se porovnat zázemí Bayernu a vaše?

To se porovnat moc nedá. Trénují na Sabenerstrasse, stejně jako celý Bayern, včetně A-týmu. Mají k dispozici veškeré komfortní zázemí. Letos v zimě byly na soustředění na Floridě. My jsme byly u nás doma v Praze.

Jak těžké bylo jim dát branku?

Stejně těžké jako proti každému soupeři. Měla jsem situaci výborně připravenou od Petry Divišové, která mi poslala přihrávku pod sebe na velké vápno. Snažila jsem se to trefit na zadní tyč, to se mi povedlo.

Byla to tedy dobrá generálka na novou sezonu. Co od ní očekáváte?

Samozřejmě, že taková výhra potěší vždycky. Ještě nás čekají dvě utkání proti soupeřům z Rakouska, proti mistrovi a vicemistrovi, to budou také dobré prověrky toho, jak na tom jsme. Sezona to bude určitě velice náročná, budeme hrát znovu Ligu mistryň, ale moc se na to těšíme. Věříme, že se nám podaří znovu přilákat do hlediště spoustu našich fanoušků a připravit jim podobný zážitek jako proti Barceloně. 

https://www.czech4sport.cz/uploads//images/profile_photo/ondra_o-nas.png
Mgr. Ondřej Zlámal

Vystudoval obor angličtina-čeština na FFUK. Po studiu pracoval jako učitel angličtiny, překladatel a sportovní reportér. V období 2003-2011 působil ve Slavii, v posledních čtyřech letech jako její mluvčí. V současnosti je fotbalovým reportérem a korespondentem pro zahraniční agenturu. Fotbal sleduje odmalička, jeho nejstarší vzpomínkou je zápas Slavia –LIAZ Jablonec, který skončil vítězstvím domácích 7:1.

zlamal@czech4sport.cz

https://www.czech4sport.cz/uploads//images/profile_photo/rosta_o-nas.png
Rostislav Bakula

Studoval pedagogickou fakultu na JU ČB, obor čeština-výtvarná výchova. V roce 2006 se začal věnovat grafickému designu, který ho vždy zajímal. Začínal v grafickém studiu tiskárny Protisk, od roku 2008 pak působí jako grafik na volné noze – především v Praze. Podílel se na zakázkách pro firmy jako Telefónica O2, Česká pojišťovna, Adidas, Greenpeace, Oriflame, automobilky Audi a Volkswagen atd. Později se začal věnovat také webové grafice.

bakula@czech4sport.cz