Vyhledávání
| autor: Ondřej Zlámal

Ondřej Vrzal: Měl jsem po míči skočit dřív!

P1440812.JPG foto: Ondřej Zlámal

Hrávali spolu v dorostu Slavie. Před tréninkem si někdy Ondřej Vrzal vlezl do branky a Bořek Dočkal na něj kopal penalty. Že jednou o mnoho let později v dresech úplně jiných klubů takovou situaci zažijí znovu a půjde o ligové vítězství? To je ve snu nemohlo ani napadnout!  Aby toho nebylo málo, Vrzal měl na obličeji ještě ochrannou masku.

Jak k tomu došlo, že jste šel do branky chytat penaltu právě vy?

Nikdo mne nepřemlouval, chtěl jsem to zkusit já. Když jsem byl ve Slavii v dorostu, tak jsem byl občas náhradní gólman, když jsme neměli brankáře. Na lavičce už jsem jako brankář seděl. Filda mi při předávání rukavic říkal, že to Dočkal kope na mojí pravou stranu, možná jsem tam měl jít ještě dřív. Ptal jsem se Dočkyho potom a říkal mi, že by to tam dal stejně. Třeba bych ji chytil, kdybych stranu risknul dřív.  I on si pamatoval, že jsme na sebe takhle kopali na trénincích. Chyběl mi jen kousek, mohl jsem to chytit a mohli jsme mít bod.

Jak jste viděl tu penaltovou situaci?

Já se k tomu nechci vyjadřovat. Filip už měl dávno míč v ruce a bylo odpískáno. Okopal ho tam jako brambor. Pak najednou změna a penalta. Nevím, co se změnilo, jestli mu něco řekl autový rozhodčí. Najednou penalta. Ukazoval před tím odkop od brány.

Nemrzí vás, že jste závěr nezvládli lépe?

Viděli jste to sami. V 87. minutě vedeme 1:0 a prostě dostaneme gól a nedokážeme to dotáhnout. Pak se to ještě na závěr takhle semlelo.

Jak se vám s obličejovou maskou hraje? Hlavičkoval jste docela často…

Já jsem si na ní už zvykl, ale je to samozřejmě jiné, hlavičky jsou nekontrolovatelné, jde to jinam, než tam, kam chci. Nemyslím na to, že ji mám, ale musím si ji během zápasu utahovat a cítím jí. Ale jsem přesto rád, že mohu hrát a nemusím šest týdnů sedět.

Při penaltě vám nepřekážela?

Ne, to bylo v pohodě. Mám ji čtvrtý týden a zbývají ještě dva týdny. Takže asi ji budu mít až do konce sezony.