Vyhledávání
| autor: Ondřej Zlámal

Ondřej Čelůstka: Věřím, že se na jaře zvedneme

sestava_antalyaspor.jpg foto: Archiv Ondřeje Čelůstky

Ondřej Čelůstka má za sebou první půlrok po návratu do turecké ligy. V Antalyasporu si vybudoval pevnou pozici v základní sestavě, přičemž zvládl přechod na stoperskou pozici. Byl také u otevření nové moderní arény. Ke spokojenosti mu chybí lepší výsledky celého týmu, před začátkem druhé části soutěže však věří, že se Antalyasporu podaří udržet atraktivní herní projev a dostat se znovu na dostřel čela tabulky.

 

Jak jste s prvním půlrokem v Antalyasporu osobně spokojený?

Co se týká mého vytížení na hřišti, tak jsem spokojený. Co mě trošku mrzí je období, kdy se nám ke konci října přestalo výsledkově dařit a spadli jsme z pěkného čtvrtého, pátého místa. Na začátku prosince na to doplatil i náš trenér, který musel odejít. Hra se zvedla, byli jsme aktivní, vytvářeli jsme si hodně šancí, ale stále se nám nedařilo dosáhnout na takové výsledky, které jsme si představovali. Nicméně naše výkony byly příslibem pro jarní část.

Hrál jste na pozici stopera, v závěru také defenzivního záložníka, jak vám tyto posty vyhovují?

Se stoperem nemám problém. Můžu také říct, že jsem se na této pozici cítil lépe než na kraji hřiště. Je pravda, že poslední tři zápasy jsem odehrál jako defenzivní záložník. Úplně zle jsem se tam necítil, ale přece jenom bych potřeboval víc zápasů, abych si na tuto novou roli úplně zvykl.

Antalyaspor vyměnil v průběhu sezony trenéra, je to důsledek toho, že byly přece jenom očekávány lepší výsledky?

Jak jsem už říkal, listopadové výsledky a předvedená hra rozladily klubové vedení a to sáhlo ke změně trenéra. Je to doklad toho, že se Antalyaspor nechce spokojit jen se středem tabulky. Všechno si nějakým způsobem sedá, stejně jako se můžeme vrátit na horní příčky, tak na nás mohou dorážet i kluby pod námi. Musíme být pokorní a pracovat na sto procent.

Jak důležitý je pro vás kapitán Eto´o? Jaké to je s ním hrát v jednom týmu?

Samuel je velká osobnost. Je to skvělý hráč a střelec, ale prokázal také to, že umí vzít na sebe obrovskou odpovědnost i v kabině. Hodně vypomáhal i prozatimním trenérům rezervního týmu, kteří se k nám po odchodu trenéra připojili.

Otevřel se nový stadion, jak velká změna to pro klub byla?

Obrovský skok k lepšímu. Nový stadion nadchl nejen nás hráče, ale hlavně fanoušky a lidi v Antalyi. Je to krásný stánek, už když přistáváte nad Antalyí, tak ho nemůžete přehlédnout.

Máte za sebou také zápas v Trabzonsporu, kde jste odehrál dvě skvělé sezony, jaký to byl s odstupem času zážitek?

Pořád se k tomu v mysli vracím. Jsem ještě pořád trochu naštvaný, když si vzpomenu na to, jak mne rozhodčí poslal patnáct minut před koncem ze hřiště. Nic takového jsem nečekal, vždyť já jsem za celou kariéru dostal jen tři červené karty a jedna z nich musela přijít právě v takovém zápase! Mrzí mne to, ale nic s tím už nenadělám. Fanoušci Trabzonsporu byli fantastičtí, když vyvolávali moje jméno, běhal mi mráz po zádech.

Jak jste strávil Vánoce a odpočinek doma v České republice?

Byl jsem doma přesně týden, za tu dobu jsem stihl oslavit Vánoce u rodičů mé přítelkyně, potkat se s kamarády a oslavit padesátku mojí maminky i tatínka. Bylo toho opravdu hodně, takže jsem pak jenom odpočíval. Třetího ledna jsem letěl zpátky.

Co čekáte od jarní části sezony?

Moc bych si přál, abychom zůstali u aktivní a atraktivní hry, kterou jsme v posledních zápasech předváděli. K tomu bychom potřebovali výsledky podle našich představ. Turecká liga není lehká soutěž, bude to ještě náročné.