Služby
| autor: Ondřej Zlámal

Ondra Čelůstka porazil bratrův tým

celdonove.jpg foto: sparta.cz

Svoji první branku po návratu z Turecka do FORTUNA:LIGY vstřelil dnes Ondřej Čelůstka do sítě FK Pardubice, za které proti Spartě nastoupil jeho bratr Tomáš. Právě on měl na kopačce v druhém poločase vyrovnání, jeho střelu po krásném průniku ale vyrazil Florin Nita. Takže nakonec se v zápase prosadil jen ten starší z bratrské dvojice, která proti sobě nastoupila na profesionální úrovni poprvé. 

Sparta vedla díky brance Lukáše Juliše, hosté ale měli hned několik možností k vyrovnání, kromě Tomáše to byl také Ewerton, rumunský gólman byl ale znovu připraven a vytasil další vynikající zákrok. O výsledku pak rozhodl Ondra, který si seběhl na zadní tyč a hlavou překonal hostujícího brankáře. 

Oba bráchové si pak po zápase dlouho přímo v záběru kamer ČT Sport ještě dlouho povídali.

Komentáře po utkání pro ČT:

Ondra Čelůstka: "Maminka by měla větší radost, kdybychom se trefili oba a utkání skončilo nerozhodně. Pardubice nám za stavu 1:0 zatápěly, měly šance. My jsme mohli taky dát další branky, ale Pardubice ukázaly, že to není náhoda, že jsou tak vysoko. Brácha měl velkou šanci,  nedal ji, ale věřím, že příští zápas už ji promění, je to ofenzivní obránce. Snad mu to tam brzo spadne. Já jsem byl dnes trochu šťastnější. Na hřišti jsem ho vnímal, ale nesetkávali jsme se. Pro nás pro Spartu je to povzbuzení, zvládli jsme to, máme další cenné body. Budeme chtít zbývající dvě utkání proměnit v šest bodů. Jinak s bráchou došlo i na sázku, bude to muset splnit."

Tomáš Čelůstka: "Já bych řekl, že to bylo pro nás kruté utkání, minimálně na bod jsme tu měli. Bohužel Sparta nám dala lekci z produktivity. My jsme své šance neproměnili, sparťané ano. Moje příležitost? Chtěl  jsem vystřelit křížnou ránu, ale špatně jsem to v poslední chvíli trefil. Byla to velká možnost. S bráchou jsme se na hřišti nepotkali jen jsme na sebe mávli při výkopu, pak jsem se koncentroval na zápas, to, že na hřišti běhá brácha, jsem nevnímal."

Spartu čeká další zápas FORTUNA:LIGY už tuto sobotu, kdy od 18:30 nastoupí v Opavě. Poslední zápas před Vánocemi pak sehraje v §terý 22. prosince doma na Letné proti Liberci.

AC Sparta Praha – FK Pardubice 2:0 (1:0)

Branky: 11. Juliš, 80. Čelůstka. ŽK: Pavelka – Cadu, Tischler, Langedijk. ČK: 85. LK37. Rozhodčí: Denev - Paták, Batík.

Sparta: Nita - Pavelka, Ondra Čelůstka, Hancko – Polidar (65. Vindheim), Sáček, LK37, Dočkal (84. Trávník), Laco Krejčí (64. Hanousek) – Juliš (84. Minčev), Plavšić (84. Karlsson).

Pardubice: Boháč - Surzyn, Šejvl, Toml, Tomáš Čelůstka – Cadu (64. Langedijk), Solil (89. Solil), Jeřábek (79. Petráň), Tischler, Ewerton (79. Pfeifer) – Huf (89. Sláma).

Foto: ČT Sport