Služby
| autor: Ondřej Zlámal

Ondra Čelůstka: Koncentrovaný výkon bez ohledu na okolnosti

46446081_2070068029699315_7572116862851350528_n.jpg

Ondra Čelůstka je už v Izraeli ve skupině devíti hráčů, kteří z Kypru dorazili jako první část výpravy. Není se čemu divit, Ondra je z kraje, kde mají lidé zdravý kořínek. Ondra byl také dnes na tiskové konferenci před zápasem, jeho odpovědi jsme připravili i pro naši stránku.

Jak je složité se za těchto okolností soustředit na samotný fotbal?

"Potkaly nás nějaké nepříjemnosti na cestě sem kvůli covid testům, je nás tu polovina, ostatní kluci přiletí v neděli. Musíme se odteď soustředit na to, abychom byli zítra úspěšní. Musíme se soustředit tak, abychom okolnosti dokázali dát stranou a podali dobrý výkon a získali dobrý výsledek."

Potěšilo vás, že se k týmu budou moci připojit ostatní hráči, co jsou na Kypru?

"Samozřejmě, byla by velká škoda, kdybychom o tyto kluky, kteří tam zůstali, přišli. Přijeli jsme na Kypr společně, měli bychom dál pokračovat. Jsem rád, že ty dnešní testy dopadly dobře a mohou se k nám připojit."

Co od tohoto zápasu čekáte?

"Čekám rozhodně nepříjemného soupeře. Viděli jsme jejich zápas ve Skotsku a  rozebírali jsme si také sestřihy z jejich dalších utkání, je to velice běhavý, pohyblivý soupeř, velice dobrý do ofenzívy. Je potřeba je nenechat hrát, dostupovat je natěsno. Jakmile jejich hráči vycítí, že mají prostor tak jsou velice nepříjemní, šikovní na balónu a umí zatápět obraně soupeře. Budeme se snažit podat koncentrovaný výkon hned od začátku a dát soupeři co nejméně místa a stále na ně tlačit, abychom zápas zvládli a odjižděli odsud štastní s vítězným výsledkem."

Zápas v Izraeli začne v neděli ve 20:45. Vysílá ho program ČT Sport.