Vyhledávání
| autor: Ondřej Zlámal

Ondra Čelůstka dobil baterky a těší se na novou sezonu

celdaweb2.jpg foto: Ondřej Čelůstka

V loňské sezoně odehrál na postu stopera třicet zápasů, další starty pak přidal v tureckém poháru. Ondřej Čelůstka v novém ročníku turecké ligy na svých statistikách a postavení opory základní sestaavy určitě nehodlá nic měnit. Naopak chce, aby sezona byla nejenom pro něj, ale i pro jeho tým ještě úspěšnější. Antalyaspor je druhý týden v plné přípravě a před začátkem ligy ho čeká ještě herní soustředění v Nizozemsku.

 

Jak jste si užil dovolenou?

Užil jsem si ji skvěle, bylo to příjemné zase po dlouhé době všechy vidět, a to i členy i mé širší rodiny a přátele. Navíc dovolená trvala měsíc a skoro další tři týdny, byla dostatečně dlouhá, odpočinul jsem si a dobil baterky na novou sezonu.

Kdy začala v Turecku příprava? Jaká soustředění vás čekají?

Zpátky jsem letěl 10. července, příprava začala další den zdravotní prohlídkou. První dvoutýdenní soustředění máme teď v horském středisku v Bolu, který leží asi dvě hodiny cesty od Istanbulu. Máme k dispozici krásné tréninkové hřiště a hotelové wellness centrum, tedy naprosto ideální podmínky. Na začátku srpna budeme na herním soustředění v nizozemském Mierlu. Ligu začneme na domácím stadionu proti Osmanlisporu, za který nastupuje Vašek Procházka.

Kolik budete hrát přípravných zápasů?

V plánu je jich celkem sedm, tři zápasy odehrajeme tady v Bolu, zbývající pak v Holandsku. Liga by měla začít někdy kolem 20. srpna.

Došlo k velkým změnám v kádru?

K některým ano, ale nebylo to nic drastického, co by tým negativně poznamenalo. Naopak přišli dva velice šikovní ofenzivní hráči, jeden z nich je můj velice dobrý známý Emre Güral, se kterým jsem nastupoval v dresu Trabzonsporu. Je to můj věkový vrstevník, po třech letech jsme se znovu sešli v jednom týmu.

Jaké má Antalyaspor stanovené cíle do nové sezony?

Klubové vedení v čele s novým a perspektivním prezidentem by chtělo pokud možno atakovat pohárové příčky. Není to lehký úkol, turecká liga není jednoduchá soutěž, takže abychom splnili tyto cíle, bude určitě potřeba, aby se všechno sešlo - zdraví nás hráčů s ideální formou.

Čeká vás derby v Antalyi, jak se na něj těšíte?

Zajíždíme k nováčkovi soutěže do Alanye hned ve druhém kole. Tam to bude jiskřit, vrátili se do Süper lig poprvé po dlouhých letech. Města jsou od sebe jen přes hodinu cesty, takže bude na stadionu určitě pekelná atmosféra. Už teď se na to moc těším!

Sledoval jste zápasy Sparty s Fenrbahce, Boleslavi s Bursasporem? A naší reprezentaci proti Turecku?

Viděl jsem jen jejich výsledky. Příprava je jedna věc a zápasy na ostro jsou pak něco úplně jiného, taže to asi moc o kvalitě našich soupeřů neřeklo. A co se týká zápasu na EURO, Turci si na nás prostě spravili chuť, když už jim zápasy proti Chorvatsku a proti Španělsku nevyšly.

Jaké budete mít osobní cíle do nové sezony?

Osobní cíle jsou jednoznačné - zůstat zdravý a podržet si formu na pozici středního obránce minimálně stejně jako v minule sezóně. Určitě bych se nezlobil, kdybych přidal i nějakou branku do sítě soupeřů.