Vyhledávání
| autor: CZECH 4 SPORT

OLEG KONONOV: PROHRÁLI JSME ZASLOUŹENĚ

P1410747.JPG foto: Ondřej Zlámal

Do Prahy k prvnímu zápasu vyřazovací části UEFA Evropské ligy dorazil Krasnodar rovnou ze soustředění ve Španělsku a s pověstí silného týmu, který by mohl celou soutěž vyhrát. V zápase ale dominovala Sparta, hosté vyprodukovali první střelu vůbec až v hloubi druhého poločasu.

„Prohráli jsme spravedlivě, nehráli jsme dobře,“ uznal po zápase trenér Oleg Kononov. „Sparta vyhrála díky rychlejší hře a presinku, přes který se nám nepodařilo projít. Nám chyběla agresivita na polovině soupeře. Zklamala mě kompletní hra mého týmu, měli jsme jen málo nebezpečných momentů. Máme teď týden na přípravu a musíme zlepšit hlavně útočnou fázi,“ zhodnotil průběh utkání, který svojí brankou rozhodl útočník Lukáš Juliš.

Trenér se na nic nevymlouval. „Měli jsme se Spartou stejné podmínky, ale zápas jsme odehráli špatně.  Toho jsem si plně vědom já i hráči. Nedá se říci, že bychom nepočítali s rozestavením, ve kterém Sparta hrála. Sparta si vítězství zasloužila spíše svojí agresivní hrou,“ dodal.

V odvetě budou muset jeho svěřenci předvést mnohem lepší výkon. Výchozí pozici má výrazně lepší Sparta, která se v případě vstřelení branky změní na hodně skvělou výhodu. „Remíza by pro nás samozřejmě byla lepší, ale věřím, že máme v odvetě šanci vstřelit více než jeden gól,“ uzavřel Kononov své hodnocení málo povedeného zápasu.

Autor: Vojtěch Raiman