Služby
| autor: CZECH 4 SPORT

Oddělení komunikace spouští projekt Fotobanka FAČR

fotobanka.jpg foto: Ondřej Zlámal

FAČR spouští od 1. května 2018 nový projekt s názvem Fotobanka FAČR. Ten bude na speciálních webových stránkách http://fotobanka.fotbal.cz/ nabízet fotografie z akcí profesionálního i výkonnostního fotbalu, stejně jako ze sociálních a společenských akcí, které byly zachyceny od roku 2001.

„Nápad vznikl na oddělení komunikace už de facto více než před rokem a jsme moc rádi, že jej nyní můžeme ukázat v praxi veřejnosti i všem fanouškům fotbalu,“ říká k celému projektu předseda FAČR Martin Malík.

Fotobanka nabízí na svém startu aktuálně něco přes 1400 fotografií, přičemž ambicí FAČR je naplnit ji v co nejkratším časem všemi dostupnými fotografickými materiály, jichž je v archivu Oddělení komunikace FAČR přibližně 500 000.

„Myslím, že máme opravdu co nabídnout, naše databáze zachycuje všechny zásadní akce, které se pod záštitou FAČR konaly od roku 2001. Myslíme tím nejen reprezentační a ligové zápasy, ale i sociální akce, galavečery či akce našich partnerů. I z tohoto důvodu jsme vnímali jako nutnost a svým způsobem závazek vůči všem sportovním fanouškům spustit podobný projekt,“ popisuje důvod vzniku fotobanky ředitel oddělení komunikace Michal Jurman.

Fotobanka nabízí díky velice příznivé cenové hladině nejlepší možnost, jak získat fotografie z historie i přítomnosti všech zápasů české reprezentace od podzimu 2001, stejně tak české nejvyšší ligové soutěže, podstatných zápasů výběru U-21, utkání mládežnických reprezentací, fotografií funkcionářů či vrcholných akcí asociace, jakými jsou například valné hromady nebo galavečery z vyhlášení anket Fotbalista roku.

„Stojíme na úplném startu celého projektu, ale už nyní chceme nabídnout, vzhledem ke konkurenci opravdu za minimální finanční hodnotu, exkluzivní materiály v jednoduchém a srozumitelném webovém rozhraní,“ dodává Michal Jurman.

V případě požadavku na konkrétní akci či jméno můžete už nyní kontaktovat správce Fotobanky FAČR na emailu: tauber@fotbal.cz. U smluvních partnerů je možnost vyjednání pásmových slev na základě počtu odebraných fotografií.

Jedná se o tiskovou zprávu FAČR