Vyhledávání
| autor: Ondřej Zlámal

Néstor: Nejlépe se cítím na pravém křídle

IMG_1062[1].JPG foto: Ondřej Zlámal

Čtyřiadvacetiletý útočník Néstor Albiach začal zimní přípravu o několik kilometrů jinde než v předchozích čtyřech letech. Z Julisky se totiž přesunul na nedalekou Letnou. Konkurence se nebojí, naopak ji vítá. Na rozdíl od otázek v češtině, na které by odpovídal podle svých slov katastrofálně.

Jaké cíle jste si po příchodu do Sparty dal?

Chtěl bych samozřejmě co nejvíc hrát a jsem připravený o to bojovat. Přál bych si se Spartou vyhrát ligu, máme stále šanci a také bych chtěl, abychom postoupili v Evropské lize.

Co říkáte konkurenci, kterou v útoku máte?

Já své nové spoluhráče znám, už tady hraji čtyři roky, takže i oni znají mne. Sparta má v útoku velmi dobré hráče – Lafatu, Kadlece a Juliše…ale uvidíme. Jinak z dřívějšího působení se samozřejmě známe víc s Karavajevem a trochu i s Váchou. S Karavajevem jsem před podpisem smlouvy mluvil, Spartu mi doporučoval, je tu velice spokojený, všechno chválil.

Proč jste si nakonec vybral Spartu? Prý o vás měla zájem i Slavia?

Chtěla mne Slavia i Plzeň, ale mojí prioritou byla vždycky Sparta. Pro mne je to nejlepší klub pro to, abych pokročil ve své kariéře. Uvidíme, jak se mi bude dařit.

Jak jste na tom v češtinou?

Znám pár slov, dokážu říct jen krátké věty, kdybych měl odpovídat na tyhle otázky, byla by to „a little bit of katastrofa“.

S trenéry jste už o svém působení mluvil? Jakou úlohu pro vás mají?

Mluvili jsme o tom, nejlépe se cítím na křídle, na pravém křídle, ale mohu hrát i na čísle 10, jako podhrotový hráč za útočníkem.

Na co se nejvíc těšíte?

Na první zápas v Rostovu a pak na ligu. Doufám, že se dostanu do sestavy. Jsem opravdu rád, že jsem tady.