Vyhledávání
| autor: Ondřej Zlámal

Nenasazenou Chrudim čeká v Lize mistrů silný soupeř

sula.jpg foto: Facebook Chrudim

Ve čtvrtek ve 14 hodin se český zástupce v Lize mistrů dozví jméno svého soupeře v osmifinále. Svěřenci trenéra Felipe Condeho budou v osudí nenasazení a mohou se tak těšit na hodně atraktivního soupeře – bude to jeden z těchto klubů: Barcelona, Inter FS, Sporting, Kairat, Benfica, KPFR, Ugra Jugorsk, Aktobe.  

 

Hraje je se na jeden zápas, pořádající tým bude z dvojice vylosován. Los začne tím, že do první dvojice bude přiřazen ukrajinský Kherson a k němu bude vylosován jeden z nasazených klubů, který není z Ruska. Pak se bude pokračovat už bez omezení. Pravděpodobnost, že se Chrudim utká s jedním z ruských klubů je tedy o trochu vyšší než u ostatních soupeřů.

 

Vítězové Round of 16 postoupí do závěrečného turnaje, který se bude hrát od 28. dubna do 3. května v Minsku. Tam se vyřazovacím způsobem osm týmů utká o medaile. Žádný český tým se na závěrečný turnaj nikdy neprobojoval, ať už se hrálo Final Four, nebo závěrečný turnaj s osmi účastníky.

 

Chrudim je jedním ze sedmi osmifinalistů, kteří se museli probít do osmifinále z předkol – postupně doma vyřadila finský Akaa Futsal a lucemburský Differdange.

 

UEFA Futsal Champions League

Round of 16  - los 14:00 Nyon, živě na UEFA.com