Vyhledávání
| autor: Ondřej Zlámal

Nejlepší fotbalistkou Evropy Pernille Harderová

pernile.jpg foto: Ondřej Zlámal

 

Na slavnostním losu UEFA Champions League v Monaku byla již tradičně vyhlášena nejlepší fotbalistka Evropy. Stala se jí útočnice Pernille Harderová, která nastupuje za Wolfsburg a Dánsko. Do Monaka nemohla přiletět, protože ji v ten den čekaly reprezentační povinnosti.

„Je to pro mne obrovská pocta, odmalička jsem chtěla hrát na té nejvyšší úrovni, chtěla bych poděkovat všem, kdo mi pomohli toho dosáhnout,“ uvedla vítězka.

Na druhém místě skončila Ada Hegerbergová, na třetím pak Amandine Henryová, které obě nastupují za vítěze ligy mistryň z Lyonu.

Nadine Kesslerová, která zvítězila v anketě před čtyřmi lety a nyní pracuje jako ambasadorka ženského fotbalu u UEFA o vítězce řekla: „Stojí za velkým návratem Wolfsburgu na nejvyšší úroveň, přišel po jejím příchodu. Je to úžasná fotbalistka s velkým přehledem, taktickou vyspělostí, skvělým zakončením. Ale podobně bych mohla pochválit i ostatní nominované hráčky. Je to skvělé, že je tato anketa součástí slavnostního večera. Sama vím, jak mi to v kariéře pomohlo,“ uvedla na setkání s hlasujícími novináři.

V anketě hlasují trenéři týmů, které postoupily do čtvrtfinále Ligy mistryň a dvacet novinářů ze skupiny ESM. Za Českou republiku hlasuje reportér serveru UEFA.com Ondřej Zlámal.

V anketě fotbalistů byl nejlepším hráčem vyhlášen Luka Modrič.