Vyhledávání
| autor: Ondřej Zlámal

Nejlepší fotbalistkou Evropy Ada Hegerberg!

ada2.jpg foto: UEFA.com
Prestižní cenu UEFA pro nejlepší fotbalistku Evropy převzala v Monaku na slavnostním večeru norská útočnice Ada Hegerberg. V pouhých jednadvaceti letech se tak stala první hráčkou, která získala toto ocenění a přitom není z Německa. Na druhém a třetím místě skončila Francouzka Amandine Henry a třetí byla Němka Dzsenifer Marozsán.

„Vždy jsem chtěla získávat trofeje se svým týmem, a když na konci tak úspěšné sezony přijde ještě tak velká individuální pocta, je to pro mne obrovská čest,“ svěřila se norská reprezentantka po vyhlášení vítězů na společné tiskové konferenci s vítězem ankety fotbalistů Ronaldem.

Vítězka ankety měla opravdu vydařenou sezonu - nastřílela v dresu Lyonu neuvěřitelných 54 branek ve 34 zápasech, mezi nimi je i 13 gólů, které pomohly francouzskému klubu dosáhnout na třetí vítězství v UEFA Women´s Champions League v řadě. Dva z nich byly do sítě Slavie ve čtvrtfinále prestižní soutěže. Ve svých 21 letech má již na svém kontě 50 startů za reprezentaci Norska.

Za Českou republiku hlasuje v anketě redaktor Czech 4 Sport Ondřej Zlámal, v tomto roce nebyl členem komise přímo v Monaku, ale svůj hlas, který patřil vítězce, odevzdal online.