Služby
| autor: Martin Boška

Nedělní utkání Plzně s Libercem podpořilo Nadaci pro transplantace kostní dřeně

Zápas pro NTKD - Jan Kubíček (Kopírovat).jpg foto: Jan Kubíček

Viktoria Plzeň věnovala nedělní utkání se Slovanem Liberec Nadaci pro transplantace kostní dřeně. Doprovodného programu, který začal krátce po poledni, se zúčastnily více než tři stovky lidí. Utkání s Libercem dopadlo vítězstvím domácích 4:1. 

Doprovodného programu se zúčastnila celá řada osobností spjatých s klubem jako např. Marek Ztracený, Pedro, P9Laky, Daniel Kolář nebo Jakub Brabec. Nákupem speciálního plakátu přispělo na nadaci více než 300 lidí. Dále desítky z nich vstoupily do Registru dárců.

„Zápas pro Nadaci i celý doprovodný program se povedl. Registrovali jsme velký zájem jak o přímý vstup do Registru, tak i o informace o Nadaci, což nás velmi těší. Chtěli bychom poděkovat celé Viktorce i všem, kteří nás podpořili. Vážíme si toho,” řekla po akci zástupkyně Nadace Vanda Staňková.

Je to hezký pocit. Když mi kluci z Viktorky volali, jestli bych nevstoupil do Registru dárců, tak jsem se cítil hloupě, že už tam nejsem,“ usmíval se zpěvák Marek Ztracený. „Jestli to může někomu pomoct, tak budu jen rád,“ dodal oblíbený český umělec. Youtuber Pedro byl nadšen z celé akce včetně návštěvy. „Upřímně jsem nečekal, že přijde tolik lidí, ještě když je před zápasem a není ideální počasí. Celou dobu jsme se podepisovali, takže super,“ řekl.

 Zápas pro podporu NTKD byl dalším z řadu projektů, které spolupráce Viktorie Plzeň a Nadace přinesla. Dá se tedy očekávat, že se nejednalo o poslední podobnou akci. Více o nadaci a její podpoře najdete na kostnidren.cz