Vyhledávání
| autor: Martin Boška

Národní tým prověří před evropským šampionátem Itálie a Rakousko

image001.jpg foto: Česká fotbalová reprezentace

Jak jsme Vás již informovali, česká fotbalová reprezentace výhrou nad Kosovem postoupila na závěrečný turnaj UEFA EURO 2020. Reprezentace nyní zvěřejnila pár informací týkajících se evropského šampionátu. 

Z proběhlého losu je nyní známo, že bude český národní tým bojovat o postup ve skupině D, ve které mu byli vylosováni dva jistí soupeři. Těmi bude Anglie a Chorvatsko. Třetí soupeř vzejde z play-off Ligy Národů, kde ve skupině C změří síly čtveřice Norsko, Izrael, Srbsko a Skotsko. Vítěz této skupiny bude poté třetím skupinovým soupeřem našeho národního týmu. 

Skupina D Mistrovství Evropy se bude hrát v Glasgow a v Londýně. První dva zápasy odehraje národní tým ve skotském Glasgow (15. 6 s vítězem play-off Ligy Národu C a 19. 6. s Chorvatskem) a na finální zápas s Anglií, který se bude konat 23. 6., se svěřenci trenéra Šilhavého přesunou do Londýna. Ve Wembley, kde se poslední skupinový zápas odehraje, se už letos čeští hráči představili, když podlehli v úvodním utkání kvalifikace domácím 5:0. Češi si tak určitě budou chtít napravit reputaci, zvlášť když v Edenu dokázali Angličany porazit. 

Reprezentace oznámila, že bude během turnaje bydlet ve skotském Edinburghu v hotelu Courtyard Edinburgh West. Tréninkové centrum ve sportovním středisku Oriam budou mít hráči vzdálené jen pár stovek metrů od hotelu. 

„Byli jsme se tam dvakrát podívat a najdeme tam všechno, co potřebujeme. Tréninkové zázemí Rangers má zarezervované skotská reprezentace – a ze zbylých variant nám tahle vyhovovala nejvíc. V Edinburghu budeme mít klid a skvělé podmínky pro přípravu. A na zápasy v Glasgow je to jen necelá hodina cesta autobusem,“ vysvětlil manažer reprezentace Libor Sionko.

Reprezentace zároveň oznámila, jak se bude na evropský šampionát připravovat. Před turnajem vycestují Šilhavého svěřenci na přípravný tréninkový kemp do severní Itálie, kde se utkají s domácím celkem a poté v generálce na EURO s Rakouskem. Kde přesně se budou hráči nacházet zatím upřesněno nebylo a bude záležet na tom, kde se budou hrát jednotlivé zápasy.

„V přípravě nás čekají dva výborní soupeři. Itálie i Rakousko nás určitě prověří, ale to je dobře, protože na Euru nás potom taky čeká hodně těžká skupina. Věřím, že jsme zvolili takový formát přípravy, který nás na samotný šampionát dostatečně připraví,“ uvedl trenér Jaroslav Šilhavý. „Já mám navíc radost, že se zápasy podařilo dohodnout s takovým předstihem, protože vedení reprezentace má teď čas, aby program před šampionátem do detailu naplánovalo. Vedení asociace udělá všechno pro to, aby tým měl co nejlepší podmínky,“ dodal předseda FAČR Martin Malík.