Služby
| autor: Martin Boška

Národní tým podpořil lidi postižené tornádem na Moravě

2UoUGaox.jpg foto: Česká fotbalová reprezentace / FAČR

Hráči a realizační tým české fotbalové reprezentace upřímně poděkovali všem členům Integrovaného záchranného systému, kteří pomáhají s řešením naléhavé situace na jižní Moravě. Všichni členové národního týmu se také rozhodli finančně podpořit oběti, které tato událost zasáhla. Přispěli tak na odstranění škod způsobených silnými bouřkami a tornádem v oblasti Hodonína a Břeclavi.

Jihem Moravy se ve ve čtvrtek prohnalo silné tornádo. Podle záchranářů si bouře vyžádaly oběti na životech a spoustu zraněných. Obce na Břeclavsku a Hodonínsku hlásí stovky poškozených domů.

Ze strany národního týmu byla na podporu vzniklých škod vybrána nespecifikovaná finanční částka, která bude v co nejrychlejším čase zaslána na účet Nadace Via a přispěje na opravu škod.

„Všichni, co jsme tady, si uvědomujeme, že jsou věci důležité a pak ty méně důležité. To, co se dělo ve čtvrtek v Lužicích, Moravské Nové Vsi nebo Hruškách, jsme sledovali se zatajeným dechem a chtěli bychom podpořit všechny, kteří nyní musí v této oblasti čelit překážkám, které do této doby ve svých životech nepoznali. Mají náš obdiv a plnou podporu,“ sdělil z kempu, ve kterém se národní tým připravuje na osmifinále UEFA EURO 2020, trenér Jaroslav Šilhavý.

„Posláním sportovce nejsou prioritně jeho výsledky, ale fakt, že by měl jít vzorem. V tomto smyslu jsme s kluky ani na chvíli neváhali a rozhodli se pomoci i finanční cestou. Nejde tady ale jen o peníze, mělo by zaznít ještě jednou velké DÍKY všem, kteří nyní pomáhají v oblasti Hodonína s odstraňováním škod, a kteří jsou také psychickou podporou všech zasažených lidí v této nelehké situaci,“ řekl k situaci Ondřej Čelůstka, který je iniciátorem pomoci v národním týmu.