Služby
| autor: Ondřej Zlámal

Milan Jirásek: Panice nepropadáme

panika.jpg foto: Ondřej Zlámal

Klokani se naposledy radovali z ligové branky na Slavii. Ve čtvrté minutě se v Edenu trefil Michal Šmíd. Bylo to 5. listopadu 2016. Pak následovalo sedm zápasů, ve kterých míč do soupeřovy sítě nezaplul ani jednou. . „Už nám to chroustá psychiku,“ připustil trenér Miroslav Koubek. Nejblíže k tomu, aby trochu nečekanou sérii, ve které jsou dvě cenné remízy z venku, zlomil, byl Milan Jirásek. Ale ani on plzeňského gólmana Kozáčika nepřekonal.

Jak to bylo s vaší střelou, kterou Kozáčik vyrazil? Šla umístit lépe?

Střela přišla po odraženém balónu. Jedním dotykem jsem si ho připravil a druhým dotykem jsem chtěl trefit bránu. Sedlo mi to dobře, trochu mi to zaplavalo doleva. Koza asi čekal, že mu to půjde na druhou stranu, pak mu to asi trošku uhnulo, ale on tam bohužel nechal nohu a trefilo ho to pro něj tak dobře, že se to odrazilo přímo ven. Bohužel nám to tam teď nepadá, tohle je asi jeden z příkladů takových situací.

Měl jste ještě jednu šanci…

Jedna byla také po odraženém míči, chtěl jsem z první trefit skulinku mezi hráči přede mnou, měl jsem to na levačku. Bohužel to bylo trochu výš šajtlí, než jsem chtěl, a letělo to kousek vedle tyčky.

Co tomu v kabině říkáte, celé té sérii, snažíte se alespoň o černý humor?

Snažíme se to zlomit.  Oproti minulým zápasům, kdy jsme si šance ani nevytvářeli, nás to dnes mrzí o to víc, protože střeleckých příležitostí jsme si vytvořili dost, ale bohužel nejsme schopní ze všech těch závarů dát branku. Musíme se chytit, když to nejde hezky, tak nějakým ušmudlaným gólem. Musí nám to tam začít padat. Bez gólů se vyhrávat nedá.

Trenér Koubek říkal, že to byl zápas blbec. Souhlasíte s ním?

Vystihnul to. Udělali jsme v celém zápase jednu vážnější chybu. Tu Plzeň potrestala. My jsme se snažili napadat jejich rozehrávku od samého začátku, aby se nedostávali do své kombinace, a myslím si, že kvůli tomu uchylovali k dlouhým balónům, které jsme sbírali. Kombinovali jsme spíš my. Dnes to bylo o gólu. Kdybychom vyrovnali na 1:1, tak by Plzeň polevila ještě víc, a my bychom udělali i tři body.

Ta série je už 716 minut…jak moc je to nepříjemné?

Samozřejmě, že je to dlouhá série, všechny nás to štve. Už na Spartě jsme měli šance, nedali jsme je, a pak dostali gól z dálky. Mrzí nás body, které ztrácíme v zápasech, kdy nejsme horší tým. Teď nám to chybí. Musíme tu smůlu protrhnout. Snažíme se na tom pracovat na tréninku, chceme zakončení zjednodušit, víc střílet z dálky. To se nám dnes dařilo, zakončení jsme měli dost. Nepropadáme panice, protože nám drží defenzíva. Dnes jsme sice jednu chybu udělali, ale zase to jinak fungovalo. Dokud ale nezačneme dávat góly, zápasy za tři body dělat nebudeme.

 

Zápasy Bohemians Praha 1905 bez vstřelené branky:

Karviná – Bohemians Praha 1905 3:0

Sparta - Bohemians Praha 1905 1:0

Bohemians Praha 1905 – Slovácko 0:0

Jablonec - Bohemians Praha 1905 0:0

Brno - Bohemians Praha 1905 0:0

Bohemians Praha 1905 – Plzeň 0:1