Vyhledávání
| autor: Ondřej Zlámal

Milan Černý: Skalák provokoval fanoušky, šli jsme se jich zastat

skalak.jpg foto: Ondřej Zlámal

Slávisté už deset zápasů v řadě Mladou Boleslav neporazili. Přestože se ve druhém poločase dostali do vedení díky vlastnímu gólu, český reprezentant Jiří Skalák dokázal vyrovnat. Zkušeného záložníka Milana Černého ztráta bodů mrzela, hlavně proto kdo ji nakonec způsobil. 

Jak moc vás mrzí, že jste vedení nedokázali udržet?

Mrzí to, měli jsme ještě tu poslední standardku, ze které se to dalo otočit, z toho padají góly. Podívejte se na Skaláka, z čeho to trefil. Kdybychom takového hráče v týmu měli, tak jsme dnes vyhráli.

Jak moc vám chyběli někteří zranění hráči?

To nevím, to je na trenérovi, aby to vyhodnotil. Já jsem ani v týdnu nepoznal, kdo hrát bude a kdo ne. Nevím, jestli to trenérovi narušilo sestavu, ale řekl bych, že jsme byli v pohodě.

Boleslav jste dlouho neporazili, čím to je?

Nad tím jsem ani nepřemýšlel. Vím, jak jsme tu hráli poslední zápas a prohráli jsme, navíc Skalák dal i tehdy gól. To mě samozřejmě netěší, když je ještě k tomu všemu takový sparťan.

Tuto sezonu za Slavii střílí góly buď Škoda nebo nováčkové. Dnes padl vlastní gól. Jak jste ho viděl?

Já jsem tu situaci viděl z dálky, ale vím, že Latty (Martin Latka) se domlouval s Karlem Pitákem, že to tam na něj kopne. Vím, že tam Latty běžel, ale nejsem si jistý, jestli dal gól on, nebo byl vlastní.

Hlavně v prvním poločase měla Boleslav více ze hry, souhlasíte s tím?

Boleslav je na tom výborně kombinačně. Patří mezi čtyři nebo možná tři nejlepší v lize. Ščuk, Rada, to jsou všechno fotbalisté, dobře si to nahrávají. Ale neřekl bych, že měli vyloženě víc šancí.

Boleslav si hodně hlídala Škodu a ten se tak nedostal k zakončení. Byl to na hřišti znát?

Na Škoďáka si dává pozor každý. Je to vidět, že když jde do hlavy, tak ho dva hráči odstavují a třetí čeká, že to propadne, takže to má hodně těžké.

Druhá polovina byla o hodně lepší. Na soupeře jste vlítli, vypadalo to, že půjdete do trháku...

A potom jsme ještě hráli proti deseti. Škoda, že jsme toho nějak nevyužili a neproměnili šance. Nevím, jak jste to viděli vy, ale já myslím, že remíza je zasloužená.

Co ta strkanice na konci? Vypadalo to, že se všichni poperete.

Myslíte tu ve vápně nebo tu na půlce? (směje se)

Tu na půlce.

Skalák tam neustále provokoval fanoušky. Jak jsem říkal, je to sparťan, tak se nám samozřejmě jeho provokace směrem k publiku nelíbily.  Chtěli jsme se fanoušků zastat. Ale to k tomu pochopitelně patří. Ale žádné lokty nebo kopance, to určitě ne.

Mezitím došlo ke změně majetnické struktury. Panuje teď v kabině lepší nálada?

Zatím to nějak neřešíme. Jsme zajištění a finančně stabilizovaní, věřím, že přijdou nějaké posily a myslím, že to bude v pohodě. Určitě teď ale lepší náladu máme.

K týmu se brzy připojí Michal Frydrych. Jak se na něj těšíte?

Určitě se těším, uvidíme, jak bude hrát. Vím, že byl zraněný, neviděl jsem ho na hřišti. Nevím, jak bude hrát pozičně, jestli stopera nebo beka. Má na kontě přes sto ligových startů, takže zkušenosti určitě má.

Poslední otázka míří na vás, jak vy se v letošní sezoně cítíte? Už je všechno v pohodě?

No, tak samozřejmě už to nebude takové, jako to kdysi bývávalo. Hraju teď jiným stylem, nejsou to sice průniky jako dříve, ale jsem v pohodě. Cítím se dobře.

Rozhovor připravila Eliška Kaiserová