O nás
| autor: Ondřej Zlámal

Mikušovi nařídil vyrovnat trenér Pivarník

foto: CZECH 4 SPORT

Dlouho to při vršovickém derby vypadalo, že hlavními hrdiny budou oba brankáři. Martin Berkovec, který hájil slávistickou branku,  ale nejprve se vítal s fanoušky Bohemky, a Zdeněk Zlámal, který pro změnu působil ve Slavii, a nyní chytá za Klokany.

Nakonec oba jednou inkasovali. Nejdřív uspěl při svém třetím s´olovém útoku na Zlámala srbský záložník Vukadin Vukadinovič. „Dvakrát mne v prvním poločase nastřelil, potřetí se z toho poučil a lobnul mne, bohužel jsem na míč nedosáhl,“ popsal úvodní gól strážce branky zelenobílých.

I přes nepřízvnivý stav nepřestal věřit v obrat. „Fanoušci nás zdravili při odjezdu ze stadionu, už to mne pořádně nabudilo, tušil jsem, že v Edenu něco uhrajeme,“ svěřil se. V Edenu působil ještě se svým stávajícím šéfem vršovických gólmanů Martinem Vaniakem.

Střelec Vukadin Vukadinovič na hřišti dlouho po svém gólu nepobyl. Za pár minut na to viděl za zbytečný zákrok červenou kartu.

Trenér Miroslav Beránek tento moment označil za rozhodující. „V deseti jsme se zatáhli a nakonec v závěru inkasovali,“ řekl na tiskovce.

Ačkoliv nechtěl rozhodnutí rozhodčího komentovat, nakonec se tomu neubránil. „Jedna věc jsou pravidla a pak duch pravidel. Je-li to nějak v zápase nastavené a za Bratanovičův zákrok na Bílka byla žlutá, pak bych čekal žlutou i za tohle.“  Komentáře se dočkalo také srovnání s ostrým Schusterovým zákrokem na Škodu z minulého kola, který se obešel i bez napomínání.

Zajímavý příběh má i vyrovnání z trestného kopu, které obstaral Mikuš. „Po Šmídovi jsem hráčům nařídil, aby trestný kop kopal Mikuš, byla to pro něj výhodnější pozice,“ přiznal se po zápase trenér Bohemky Roman Pivarník.

„Nečekal jsem, že to takhle trefí,“ přiznal se v mixzóně Berkovec. Ten v zápase trochu nezvykle zdravil oba kotle, které vyvolávaly jeho jméno. „Něco jsem tam prožil. Já nejsem konfliktní typ, proto jsem s tím neměl problém.“

S bodem byli nakonec mnohem spokojenější Klokani, kteří bojují od začátku jara o záchranu. Slavia vyhrála z posledních sedmnácti zápasů dva. Její hráči byli logicky po zápase zklamaní. Před velkým derby se v malém derby na správnou notu nenaladit nedokázali.

 

https://www.czech4sport.cz/uploads//images/profile_photo/ondra_o-nas.png
Mgr. Ondřej Zlámal

Vystudoval obor angličtina-čeština na FFUK. Po studiu pracoval jako učitel angličtiny, překladatel a sportovní reportér. V období 2003-2011 působil ve Slavii, v posledních čtyřech letech jako její mluvčí. V současnosti je fotbalovým reportérem a korespondentem pro zahraniční agenturu. Fotbal sleduje odmalička, jeho nejstarší vzpomínkou je zápas Slavia –LIAZ Jablonec, který skončil vítězstvím domácích 7:1.

zlamal@czech4sport.cz

https://www.czech4sport.cz/uploads//images/profile_photo/rosta_o-nas.png
Rostislav Bakula

Studoval pedagogickou fakultu na JU ČB, obor čeština-výtvarná výchova. V roce 2006 se začal věnovat grafickému designu, který ho vždy zajímal. Začínal v grafickém studiu tiskárny Protisk, od roku 2008 pak působí jako grafik na volné noze – především v Praze. Podílel se na zakázkách pro firmy jako Telefónica O2, Česká pojišťovna, Adidas, Greenpeace, Oriflame, automobilky Audi a Volkswagen atd. Později se začal věnovat také webové grafice.

bakula@czech4sport.cz