Aktuality
| autor: Ondřej Zlámal

Michal Švec: Naši fanoušci jsou pořád fantastický

P1190351.JPG foto: CZECH 4 SPORT

Do derby na Letné nastoupil naposledy v říjnu 2007. Slavia tehdy vyhrála 2:0 díky brankám Daniela Pudila a Zdeňka Šenkeříka. Michal Švec se podobné radosti po osmi letech nedočkal. Slavia padla v poslední minutě, v době, když už seděl na střídačce.

Vzpomněl jste si na své poslední derby na Letné?

Vzpomínal jsem na to. Je to pravda, že jsme tehdy vyhráli.  Začali jsme dobře a myslím si, že i celá první půle byla z naší strany dobrá, v té druhé měli taky další dvě, tři šance, škoda, že jsme vedení nezvýšili na 2:0. Sparta by to pak měla hodně těžké.

Myslíte tím hlavně protiútok Roberta Hrubého?

To byla velká šance, ale brankář to dobře chytil, výborný zákrok.

Kdy jste se dozvěděl, že budete hrát od začátku?

Trenér mi to řekl den předem, říkal, ať do toho dám všechno a uvidí se. Naštěstí to nebylo tak hrozný. Bohužel to nebylo s vítězstvím.

Nejste na sebe moc přísný? Podle mne jste zabránil nejméně pěti nebezpečným šancím...

Myslím si, že jsme se dobře posouvali s celou obranou a bránili dobře jako tým. Sparta to měla těžké mezi nás míče prostrčit.

Říkal jste si o střídání, proč? Byl jste zraněný?

Měl jsem křeče, byl jsem čtyři týdny mimo, bylo to znát.

Co jste říkal Škodovu gólu?

Fantistický, úžasná střela. Udělal to skvěle.  Výborně se trefil i tou druhou ránou, škoda, že mu to tam nespadlo.

Vycházela vám taktika se zakládáním útoků, čím to, že to po hodině hry odešlo?

Od začátku jsme chtěli míče podržet a nenakopávat. Pak to jsme to bohužel už nedělali, přesto jsme měli šance. Ale je třeba přiznat, že nám docházely síly, Sparta nás zatlačila.

Jak dlouho jste takový zápas nehrál?

V Maďasrsku jsme taky hráli derby, ale Sparta se Slavií to je výjimečné derby. Naši fanoušci byli fantastický, výborný, to jsem si užil, zůstali úplně stejní, stejně dobří.

Viděl jste vůbec ten rozhodující gól?

Viděl jsem to ze střídačky, už čekám kdy se to štěstí obrátí na naší stranu. Tři zápasy jsme dostali  gól v 89. minutě. To už snad není možný.

Budeme vás vídat dál v základní sestavě?

To nechám na trenérovi, uvidíme.

Blogy

Blog Ondřeje Zlámala

Slavia si neumí poradit se zataženou obranou

Fanoušci Slavie jakoby sledovali loňskou sezonu ze záznamu. Slavia prohospodařila náskok na čele tabulky a zatímco vloni nepohrdla titulem Plzeň, tentokrát má k němu našlápnuto Sparta. Červenobílí... >>
Blog Martina Michalce

Na své fotbalové škole mluvil Petr Čech o posunu mladé generace i o své budoucnosti

Po dlouhých třech letech se Petr Čech dostal osobně na svoji fotbalovou školu. A dokonce poprvé v pozici někoho, kdo nemusí řešit neodkladné pracovní záležitosti spojené s novou sezonou. Na konci... >>
Blog Martina Bošky

Vzestup českého ženského fotbalu? Diametrální. Není se vůbec za co stydět, ba naopak

V souvislosti s ženským fotbalem si v posledních dnech vybavíme především obrovské zklamání, které přineslo penaltové vyřazení v baráži o postup na evropský šampionát. Fotbalistky měly postup... >>