Vyhledávání
| autor: Ondřej Zlámal

Mašek si po návratu pořidíl selfíčko s kotlem

selfie.jpg foto: Pavel Jiřík ml. - facebook Bohemians Praha 1905

„Hlavně potřebuju hrát,“ říkal po vítězném zápase nad Jabloncem Dominik Mašek. Jak si možnost užívat fotbalového zápasu užívá, na něm bylo vidět od prvních minut. Nabíhal si, zapojoval se do rychlých kombinací, nakonec díky důrazu vstřelil i důležitou úvodní branku. Po vydařené premiéře si udělal i selfíčko s bohemáckým kotlem. Třeba ho uvidí i v Holandsku.

 

Byl jste překvapený, že jste hned nastoupil do základu?

Ani ne, já jsem s trenérem po mém příjezdu mluvil o zdravotním stavu a kondiční přípravě, kterou jsem měl.  Po této domluvě se to vyvrbilo tak, že jsem do toho skočil rovnýma nohama. Možná to byla ta nejlepší varianta. Mám to tak radši. Snad jsem se mu za důvěru odvděčil.“

Kolik jste stihl v Bohemce tréninků?

Asi tři a předzápasovou rozcvičku. Myslím, že se teď v reprezentační pauze lépe poznáme a sehrajeme. Je na čem stavět. Snad to bude ještě lepší.

Zapadl jste ale rychle…

V té mezihře by to mohlo být ještě lepší, víc bych chtěl být u balonu, tlačit se víc do koncovky. Ale byl to první start, ještě jsme nebyli tolik sehraní, přihrávky naslepo se ještě musíme naučit líp. Důležité je to, že jsme vyhráli, podařilo se mi dát gól, mohlo by mi to pomoct.

Právě před vaší brankou byla taková sporná situace, nenapadlo vás spíš protestovat?

Byl tam odražený míč, přihrál jsem Hášovi, odrazilo se to ke mně znovu, propálil jsem to tam všechno přede mnou. Zaplaťpánbůh za to.

S trenérem Koubkem se znáte už z reprezentační devatenáctky, dostal jste od něj podobné pokyny?

My se známe z kvalifikace, která se nám hodně povedla. Dostal jsem úplně stejné pokyny, hrál jsem na podhrotu jako tehdy, měl jsem být hodně aktivní, tlačit se do zakončení a dát branku, to se povedlo.  Byl jsem před zápasem trochu nervózní, pak to ze mne naštěstí spadlo.

První zápas a hned první gól…

Je to paráda, večer před zápasem jsem o tom tak trochu přemýšlel, že kdyby se to povedlo, že by to bylo krásný. Fanoušci byli spokojení, vítězství patří jim.

Jste jako náhradník na seznamu U21, nečekáte, že byste mohl být ještě povolán?

To nevím, třeba se to tak vyvrbí. Já hlavně potřebuju co nejvíc hrát, ta pauza byla po zranění velmi dlouhá, když budu hrát, tak se tam snad dostanu časem.

Trenér se na tiskovce troichu podivioval, že jste nedostal víc šancí v Holandsku, v čem byl problém?

Bylo toho víc, často se měnili trenéři, byl jsem zraněný. Nechci se na ty důvody vymlouvat, jsem zpátky a soustředím se jen na Bohemku. Věřím, že to byl pozitivní krok v kariéře, že to tady mohu znovu našlápnout a nikde není nepsáno, že se nemůžu za dva, tři roky podívat do zahraničí znovu.

Udělal jste si selfíčko s fanoušky po zápase, kde jste tak rychle vzal mobil?

Můj mobil to nebyl! Selfíčko jsem si udělal, byl to krásný pocit, fanoušci slavili. Ještě jsem to nikam neposlal, ani jsem to neviděl. (Usmívá se)

Pozn. mobil Maškovi zapůjčil mluvčí klubu Tomáš Mutínský.