Služby
| autor: Ondřej Zlámal

Martin Dostál dohrál jaro se zlomenou rukou

dosty.jpg foto: Pavel Jiřík ml.

Obránce Bohemians Praha 1905 Martin Dostál má za sebou operaci ruky. Zákrok podstoupil u specialisty, který v nedávné době operoval také tenistku Petru Kvitovou. Vše si naplánoval až po skončení sezony, obětoval tak dovolenou na rehabilitaci a tomu, aby se mohl připravovat s týmem hned od začátku přípravy.

Jakou operaci máte vlastně za sebou?

Byl jsem na začátku června na operaci s člunkovou kostí v zápěstí, kterou jsem si zlomil na zápase se Slováckem. Prakticky celé jaro jsem s tím dohrál. Operace byla plánovaná, aby se udělala po sezoně. Myslím si, že jsem byl v hodně dobrých rukou zkušených odborníků, teď to ještě budu mít pár týdnů v gypsu, pak to bude dobré.

Jak se vám s tím hrálo?

Měl jsem udělanou bandáž, aby se zabránilo tomu, aby to nějak víc bolelo, kdybych na to spadnul. To se mi taky párkrát stalo. Ale hrát se s tím dalo, spousta lidí s tím zraněním i dokáže normálně bez operace žít. Ale nebylo to ono, nemohl jsem dělat kliky nebo na něco rukou zatlačit. Teď už to bude všechno v pořádku.

Auty jste taky neházel?

Ne, to jsem mohl v pohodě. Je to moje silná disciplína, přece se o ni nenechám připravit!

Jak se vůbec stalo, bylo to v souboji?

Ne, nebylo, dobíhal jsem dlouhý balón, který šel ze hřiště. Spadl jsem za lajnu na umělku. Byla to nešťastná náhoda, smůla. Kluk, který se mnou ležel na pokoji, si to udělal, když šel do schodů a uklouzl. Takové věci se se zápěstím stávají.

Stihli jste oslavit záchranu?

Byli jsme na společné večeři, měli jsme všichni samozřejmě radost. Pak se všichni rozjeli na dovolenou, já jsem ale nikde nebyl. Přítelkyně dělala státnice, takže to byl další důvod, proč jsme nikam nejeli. Ono by to s tou rukou u moře nebylo ani ono. Pojedeme jindy. Odpočinul jsem si i tady.

Jak jste byli spokojení s celou sezonou? Vypadalo to, že budete nahoře a pak jste hráli o záchranu…

Tak do třináctého kola a remízy na Slavii to bylo myslím super, pak jsme chytili sérii a deset zápasů nevyhráli. Ale mezi nimi byla utkání, které jsme měli vyhrát, kdy jsme soupeře přehrávali. Na Spartě, doma s Plzní. Nakonec jsme to nějak bodově zvládli. Jde o to si z toho něco vzít, i takové věci mohou tým stmelit. Věřím, že tato sezona bude úspěšnější a naši fanoušci budou spokojenější.

Budete dál jedním ze střelců? Věděl jste tehdy vůbec, jak svůj gól oslavit?

To jsem věděl! Ale nevěděl jsem v první chvíli, jestli míč někdo netečoval. Nemám rád, když někdo slaví cizí gól. Když jsem viděl, že kluci běží ke mně, tak jsem si z toho vyvodil, že jsem asi gól dal já. Oslavil jsem si to po svém. A doufám, že to zase brzo přijde, že se trefím zas.