O nás
| autor: Ondřej Zlámal

Martin Berkovec: Doufám, že tak jako v Plzni hrát nebudeme

P1180575.JPG foto: CZECH 4 SPORT

Má před sebou druhé derby. V tom prvním Slavia remizovala 1:1. Pokud Martinu Berkovcovi vyjde jeho přání v sobotu večer vychytat nulu, tak bude moci stále tvrdit, že nejslavnější pražské derby ještě neprohrál.

Jak se na sobotu těšíte?

Těším se hodně, první skončilo remízou. Bylo to snad poprvé v novém Edenu. Prohrál jsem se Spartou, jen když jsem byl v Bohemce.

Myslíte, že budete mít tolik práce jako v Plzni?

Já hlavně doufám, že nebudeme hrát tak jako v Plzni. Tam jsme hodně zalezli. Věřím, že budeme hrát víc dopředu a budeme nebezpečnější a budeme mít šance. Co se týká té práce, tak spíš mám raději zápasy, kdy těch střel tolik nejde a vychytám nulu.

Slavii chybí dost hráčů, bude to hodně znát?

Vím, že nebude hrát kvůli červené kartě Vukadinovič, u Martina Latky se to ještě neví. Jardu Zmrhala jsem ještě pořádně od zápasu neviděl, byl u doktorů. Nikdo další by chybět neměl.  Ale víc ví doktoři. Na složení obrany si zvyknu rychle na tréninku.

(Pozn. Czech4 Sport: Do zápasu nezasáhne také Deli, kterému v tom zabraňuje dohoda klubů před jeho přestupem).

Zažil jste hodně derby v mládežnických kategoriích?

Spoustu, v žácích i v dorostu jsme hráli vlastně pořád.

Budete se chystat speciálně na některé sparťanské hráče?

Přiznám se, že speciální přípravu nemám, normálně s ostatními na videu. Pro mne je to z tohoto pohledu vážně stejné jako proti jinému soupeři. Gól dostat nechci, ať je tam proti mne Lafata nebo Kadlec nebo jiní střelci.

Nemohla by být přece jenom výhoda to, že nemáte co ztratit?  

No výhoda, oni musí vyhrát, ale my tam chceme také něco udělat. Ztratili jsme doma, potřebujeme to získat venku, proč to neutnout teď a neudržet nulu.

Hokejový gólman bouchá hokejkou o led, co můžete dělat na burcování obrany vy?

Tak nejlepší by bylo je profackovat, když se něco stane, ale to asi nejde.  V Brně jsem málem rozkopal tyč, to taky asi nebylo ideální. Někdy ty emoce nějak ze sebe dostat musím. Čekám taky na to, kdy to konečně vyjde s tou nulou.

https://www.czech4sport.cz/uploads//images/profile_photo/ondra_o-nas.png
Mgr. Ondřej Zlámal

Vystudoval obor angličtina-čeština na FFUK. Po studiu pracoval jako učitel angličtiny, překladatel a sportovní reportér. V období 2003-2011 působil ve Slavii, v posledních čtyřech letech jako její mluvčí. V současnosti je fotbalovým reportérem a korespondentem pro zahraniční agenturu. Fotbal sleduje odmalička, jeho nejstarší vzpomínkou je zápas Slavia –LIAZ Jablonec, který skončil vítězstvím domácích 7:1.

zlamal@czech4sport.cz

https://www.czech4sport.cz/uploads//images/profile_photo/rosta_o-nas.png
Rostislav Bakula

Studoval pedagogickou fakultu na JU ČB, obor čeština-výtvarná výchova. V roce 2006 se začal věnovat grafickému designu, který ho vždy zajímal. Začínal v grafickém studiu tiskárny Protisk, od roku 2008 pak působí jako grafik na volné noze – především v Praze. Podílel se na zakázkách pro firmy jako Telefónica O2, Česká pojišťovna, Adidas, Greenpeace, Oriflame, automobilky Audi a Volkswagen atd. Později se začal věnovat také webové grafice.

bakula@czech4sport.cz