Vyhledávání
| autor: Ondřej Zlámal

MARTA V PRAZE VYSTUPOVALA JAKO VELKÁ OSOBNOST

P1560492.JPG foto: Ondřej Zlámal
Jedna z nejlepších fotbalistek světa zavítala do Prahy. Víc času než na hřišti nakonec strávila rozhovory s novináři a podpisováním pro své fanoušky. I tak ale bylo vidět, že je Marta velká osobnost, která možná změnila ženský fotbal víc, než se na první pohled zdá.

„Před zápasem nemám žádné rituály, ale jsem věřící, myslím na Boha. A ne vždy si přeju vítězství, protože v některých zápasech si ho zaslouží i naše soupeřky za snahu, kterou na hřišti ukáží,“ odpověděla na jeden z mnoha dotazů českých novinářů. Kdo z fotbalistů by něco takového řekl?

I další odpovědi se vyhnuly frázím. „Nemám tolik peněz jako neslavnější fotbalisté. Mrzí mne to, protože nemohu pomáhat lidem tak, jako to dělají oni. Ale jinak to beru jako fakt.“

„Třicítka není žádný věk, tady moje kolegyně z týmu hrála do třiceti osmi.“

„Na studování Slavie jsme neměly moc času, ale určitě je to dobrý tým, když se dostal až do této fáze soutěže.“

"Jestli mi nebude zima? Já žiju už deset let ve Švédsku!"

Bez zajímavosti není ani reakce na ostrý zákrok, který střídající Brazilku potkal při jejím prvním kontaktu s míčem. Bez jakýchkoliv reakcí vstala a pokračovala ve hře.  Kolik fotbalistů by se válelo po trávníku a přidalo zlostnou reakci k protihráči a rozhodčímu….

Fotbalistky Slavie nakonec porazily spoluhráčky jedné z nejlepších fotbalistek historie. Slávistky se jim ale vyrovnaly ve statistikách střel a v řadě fází utkání i v obrazu hry. I odvetě si tak mohou rozdat se svým soupeřem otevřený zápas. Třeba si i víc zahrají proti Martě, hvězdě, která si na hvězdu nehraje.