Vyhledávání
| autor: Ondřej Zlámal

Marek Suchý: Podpora fanoušků může být rozhodující

P1530511.JPG foto: Ondřej Zlámal

Marka Suchého čeká další velký zápas pod trenérem Karlem Jarolímem. Od něho dostal před lety důvěru v lize a bude ji chtít udržet i teď v reprezentaci. Na nostalgické vzpomínky ale nebyl při jejcih opětovném setkání čas. Stoper Basileje také věří, že fanoušci omlazenému týmu pomohou.

 

Vzpomenete si na svůj první zápas, kdy vás vedl trenér Karel Jarolím?

Pamatuju si to všechno, bylo to v lize v Příbrami, někteří hráči byli vykartovaní. Myslím si, že to byl Patrik Gedeon z pozice defenzivního štítu. Trenér mne postavil právě na post defenzivního záložníka. Byla to pozice, kde jsem hrál ten rok v dorostu. Byl to obrovský zážitek, můj první velký splněný sen. Dostal jsem velkou důvěru. Nastoupili jsme s Milanem Černým a Jirkou Studíkem. Zápas jsme zvládli.

Jak je možné, že si pamatujete i takové detaily?

To se vryje do paměti. I ten svůj tehdejší účes si pamatuju. Ten byl fantastický. Ani jsem se na tu premiéru nestihl nechat ostříhat.

Zavzpomínali jste na to, když jsi byl u reprezentačního trenéra na pohovoru?

Ne, to ne. Mluvil o tom, co ode mne vyžaduje jako od středního obránce. Jeho pojetí hry samozřejmě znám.

Je podobné tomu, co jste hráli se Slavií v Lize mistrů?

No, v lize mistrů to moc nešlo, spíš v lize. V mistrovských sezonách.

Takže i změny kolem chodu týmu, stravy nebyly nic nového?

Samozřejmě, že ne. V Basileji to nemáme sice tak úplně konkrétní, ale správná životospráva a například měření tuků je to tam naprosto běžná věc.

Je to taková fráze, ale bude ten úvodní zápas klíčem k dalšímu průběhu skupiny?

Bylo by to super to zvládnout. Všichni si to uvědomujeme, ale nechceme z toho být zase tak nervózní. Chceme devadesát minut odmakat a vyhrát.

Co byste vzkázal fanouškům, kteří třeba váhají, zda mají přijít?

Máme velký hlad po tom něco dokázat. Všichni budeme chtít hrát tak, aby se to lidem líbilo, aby ocenili i styl, jakým hrajeme. Chceme být důrazní v soubojích, napadat soupeře. Když se něco nepovede, tak budeme chtít hned míč získat zpátky. Fanoušci nám v tom mohou hodně pomoct!