Vyhledávání
| autor: Ondřej Zlámal

Marcel Lička v Maradonově klubu

licka.jpg foto: Foto: slaviafutsal.cz

Ačkoliv ta zpráva vypadá neuvěřitelně, je pravdivá. Bývalá argentinská fotbalová hvězda Diego Maradona se stala prezidentem běloruského Dinama Brest, tedy klubu, ve kterém působil donedávna Radoslav Látal se svým asistentem Marcelem Ličkou.

„Radek minulý týden skončil, já v klubu zatím zůstávám, domluvili jsme se na tom,“ potvrdil zprávu našemu serveru Czech4Sport Marcel Lička.

„Mám smlouvu a musím ji dodržet. Vedeme tréninky se Sergejem Kovalčukem, který má UEFA Pro Licenci a řídí mužstvo z lavičky během zápasů,“ upřesňuje Lička svoji pozici.

Mistr světa z roku 1986 Diego Maradona podepsal s Brestem tříletou smlouvu a nastoupí do pozice předsedy představenstva. Maradona je nyní v Dubaji, kde bude v nejbližší době tisková konference s představiteli Brestu. Argentinská legenda bude také komentovat pro jednu z televizí mistrovství světa. Svoji roli v klubu převezme po skončení šampionátu.

„V sobotu nás čeká finále běloruského poháru, ve kterém se utkáme s BATE Borisov a pak ještě měsíc a půl liga,“ přibližuje Lička nejbližší program klubu.

V Bělorusku se hraje liga systémem jaro-podzim, pohár ale tak jako u nás. Protože Brest skončil na čtvrtém místě tabulky, bez ohledu na výsledek pohárového finále se tak díky výsledku z loňské sezony kvalifikuje do předkola UEFA Europa League. V současné tabulce je ambiciózní klub na osmém místě.

Padesátisedmiletý Maradona naposledy působil v klubu Fujairah ze Spojených arabských emirátů, ve kterém skončil 27. dubna pár hodin po té, co si jeho klub nevybojoval automatický postup do nejvyšší soutěže.

„Soustředím se teď na tréninky a přípravu na finále, práce pod Diegem Maradonou bude určitě velice zajímavá zkušenost,“ těší se na novou životní výzvu Marcel Lička, který před odchodem do Běloruska působil naposledy ve futsalové Slavii.