Vyhledávání
| autor: Ondřej Zlámal

Lyon chce v Praze předvést divákům nejlepší fotbal

treneros1.jpg foto: Pavel Jiřík ml.
Pokud doma vyhrajete 9:1, není už v odvetě o co hrát. Zázraky se ve fotbale nedějí, ani v tom ženském. Olympique Lyonnais je ale profesionální klub, jeden z nejlepších v Evropě, ne-li na celém světě. Otázky po motivaci Eugénie Le Sommer ani její kouč Gérard Precheur příliš nechápali.

 

S jakou motivací do odvety se Slavií půjdete?

Precheur: Jsme Olympique Lyonnais, chceme vyhrát každý zápas a představit se v tom nejlepším světle divákům v Praze. Chceme předvést atraktivní a pohledný fotbal.

Le Sommer: I když jsme doma vyhrály 9:1, máme stále motivaci, budeme chtít předvést náš nejlepší fotbal, aby lidé viděli, jak hraje Olympique Lyonnais.

Nastoupíte v nejsilnější sestavě?

Precheur: Máme s sebou v Praze silný kádr. Protože hrajeme těžký zápas i na konci týdne ve francouzské lize proti čtvrtému týmu, tak zátěž přece jenom rozložíme na více hráček.

Le Sommer: Budeme hrát ve stejném tempu, co nejlépe. Pokud hrajete za tak slavný klub, tak za něj musíte bojovat v každém zápase!

Slavia bude mít k dispozici uzdravenou brankářku a dvě fotbalistky, co odpykaly disciplinární trest. Očekáváte, že bude silnější než v prvním zápase?

Precheur: Bude to určitě těžší zápas než u nás doma, víme o tom, že bude mít k dispozici další fotbalistky. Navíc hraje doma, bude se chtít předvést.

Le Sommer: Víme o tom, že budou mít další tři hráčky. Čekáme, že to bude o něco těžší.

Jak se vám líbí stadion v Edenu?

Precheur: Je moc krásný. Jsme rádi, že si tady můžeme zahrát!

Jaké máte cíle v letošní UWCL?

Precheur: Čeká nás Paris St Germain nebo Barcelona. Proti Paříži hrajeme skoro pořád, proto bychom byli raději, kdyby na nás vyšla Barcelona. Bude to těžké.

Le Sommer: Chceme dojít až do finále a vyhrát! Nebude to snadné, ale nemůžeme mít jiný cíl. Raději bych v semifinále hrála s Barcelonou, je to přece jenom pro nás zajímavější konfrontace.