Vyhledávání
| autor: Ondřej Zlámal

Luboš Pavlík: Pohár Josefa Masopusta je velkou motivací

P1220184.JPG

Jako první v historii dokázali fotbalisté chrudimského lycea Bohemia obhájit Pohár Josefa Masopusta. O významu tohto turnaje pro mladé fotbalisty jsme mluvili s jedním z trenérů vítězného týmu - Lubošem Pavlíkem, který v této škole působí jako učitel.

 

Jak těžké bylo Pohár Josefa Masopusta obhájit?

Stejně náročné jako ho získat poprvé. Jsme samozřejmě rádi, že se nám to podařilo. Máme u nás ve škole šikovné kluky, kteří dokáží táhnout správně za jeden provaz. Žijeme tím.

Změnil se hodně váš tým oproti loňskému ročníku?

Zůstali asi čtyři, nebo pět hráčů. Máme i tři fotbalisty z prvního ročníku, takže máme i perspektivu do další ročníků. U nás ve škole je rozšířená výuka tělocviku, kluci trénují v rámci vyučování.

Ve vaší škole mělo vítězství určitě velký ohlas...

Samozřejmě, tým se tvořil od začátku podzimu, prošli jsme náročnými kvalifikačními koly, v Pardubicích se na nás hodně chystali, každý se chtěl na obhájce vítězství vytáhnout. To náš tým stmelilo, bylo to vidět, jakou radost po vítězství ve finále kluci měli. Je to opravdová, nefalšovaná radost.

Už podruhé jste vyhráli na penalty, čím to je, že finále vždy končí nerozhodně?

Je to i kvalitou soupeře, my navíc máme v brance juniorského reprezentanta Jana Stejskala, který zase vychytal čisté konto. S ním je snadné si na penalty věřit. Je to drahokam v našem týmu. Bylo bychom určitě rádi, kdyby se zapojil i do dalšího ročníku, on sám do toho má velkou motivaci.

Nemá jako reprezentant ve škole příliš velké úlevy?

Je to chytrý, skromný kluk, není to žádný frajer. Nemá žádné velké úlevy.

Při předávání poháru promluvil Josef Jelínek, jak jeho slova na vaše kluky zapůsobila?

Byla to velice poučná historka. Kluci se učí znát historii fotbalu, jsou velice mladí, mistrovství světa v Chile je pro ně už velice vzdálené. Teď už o něm vědí, setkali se s legendami našeho fotbalu, vloni s panem Masopustem, letos s panem Jelínkem. I z tohoto hlediska je to velice užitečný turnaj.