Vyhledávání
| autor: Václav Hanzlík

LIGOVÝ ZÁPISNÍK KARLA KREJČÍHO

KK.png

Blíží se nám další kvalifikační zápas, a tak samozřejmě pečlivě sleduji výkony hráčů v lize. Z reprezentačního pohledu se snažím vidět každý týden především zápasy Sparty a Plzně, jejichž hráči tvoří páteř reprezentace. V pátek jsem sledoval i TV utkání, ale v dnešním zápisníku se zaměřím především na boj o titul a formu reprezentantů.

Plzeň v posledních dvou kolech ztratila a dala tak Spartě příležitost vrátit se znovu do boje o titul. V zápase se Slováckem vstřelila Viktoria hodně rychlý gól a v zápase dominovala. Konečný výsledek 4:0 byl pro hosty ještě milosrdný. K výkonu domácích bych dodal, že to byla ta stará dobrá Plzeň a tímto zápasem se naladila na bitvu se Spartou, která nás čeká o víkendu. Z reprezentantů mě zaujal David Limberský – vrátil se do sestavy a ukázal, že je to klíčový hráč týmu. Vysoký standard si udržuje i stoper Václav Procházka a k tomu musím připočíst i Romana Hubníka, rovněž hraje velmi slušně. Na Vaškovi Pilařovi se trošku podepsal tréninkový výpadek, navíc mi přijde, že zprava mu to tolik nevyhovuje. Jenže vlevo se chytil dobře hrající Kovařík. I „Pilka“ ale podle mě půjde zase nahoru, o tom jsem přesvědčený.

V neděli jsem se přesunul na zápas Sparty, kterou v Mladé Boleslavi čekala hodně těžká zkouška. Domácí hrají agresivně a prostředí na stadionu je vždy dost emotivní. Vůbec to tedy neměla jednoduché. V první půli Spartu trochu trápila pomalá přechodová fáze, dost míčů nakopávala. Ve druhé poločase se ale zlepšila a zápas dotáhla do vítězného konce. Všichni umíme počítat a o víkendu nás tedy čeká bitva o titul.

Hodně dobrý výkon opět podal Pavel Kadeřábek. Nejen pro Spartu, ale i pro nároďák je to ohromně důležitý hráč. Hraje ve vysokém postavení, vytváří náběhové situace, je nebezpečný. Předfinální a finální fáze hry Sparty je zase doménou Bořka Dočkala. „Dočky“ je jiným typem hráče než Kadeřábek, nenabíhá za obranu, ale pracuje dobře s prostorem a vymýšlí průnikové přihrávky. Prakticky většina míčů chodila přes něj. Ve velké pohodě hraje i Vašek Kadlec, věří si a je siný v zakončení. David Lafata zase pracoval tvrdě pro tým.

V sobotu se tedy na Letné máme na co těšit. Karty jsou jasně rozdané a na zápas se velmi těším. V pondělí se s vámi opět podělíme o několik postřehů.

Přeji všem úspěšný týden.

Karel Krejčí