Aktuality
| autor: Václav Hanzlík

LIGOVÝ ZÁPISNÍK KARLA KREJČÍHO

KK.png

Blíží se nám další kvalifikační zápas, a tak samozřejmě pečlivě sleduji výkony hráčů v lize. Z reprezentačního pohledu se snažím vidět každý týden především zápasy Sparty a Plzně, jejichž hráči tvoří páteř reprezentace. V pátek jsem sledoval i TV utkání, ale v dnešním zápisníku se zaměřím především na boj o titul a formu reprezentantů.

Plzeň v posledních dvou kolech ztratila a dala tak Spartě příležitost vrátit se znovu do boje o titul. V zápase se Slováckem vstřelila Viktoria hodně rychlý gól a v zápase dominovala. Konečný výsledek 4:0 byl pro hosty ještě milosrdný. K výkonu domácích bych dodal, že to byla ta stará dobrá Plzeň a tímto zápasem se naladila na bitvu se Spartou, která nás čeká o víkendu. Z reprezentantů mě zaujal David Limberský – vrátil se do sestavy a ukázal, že je to klíčový hráč týmu. Vysoký standard si udržuje i stoper Václav Procházka a k tomu musím připočíst i Romana Hubníka, rovněž hraje velmi slušně. Na Vaškovi Pilařovi se trošku podepsal tréninkový výpadek, navíc mi přijde, že zprava mu to tolik nevyhovuje. Jenže vlevo se chytil dobře hrající Kovařík. I „Pilka“ ale podle mě půjde zase nahoru, o tom jsem přesvědčený.

V neděli jsem se přesunul na zápas Sparty, kterou v Mladé Boleslavi čekala hodně těžká zkouška. Domácí hrají agresivně a prostředí na stadionu je vždy dost emotivní. Vůbec to tedy neměla jednoduché. V první půli Spartu trochu trápila pomalá přechodová fáze, dost míčů nakopávala. Ve druhé poločase se ale zlepšila a zápas dotáhla do vítězného konce. Všichni umíme počítat a o víkendu nás tedy čeká bitva o titul.

Hodně dobrý výkon opět podal Pavel Kadeřábek. Nejen pro Spartu, ale i pro nároďák je to ohromně důležitý hráč. Hraje ve vysokém postavení, vytváří náběhové situace, je nebezpečný. Předfinální a finální fáze hry Sparty je zase doménou Bořka Dočkala. „Dočky“ je jiným typem hráče než Kadeřábek, nenabíhá za obranu, ale pracuje dobře s prostorem a vymýšlí průnikové přihrávky. Prakticky většina míčů chodila přes něj. Ve velké pohodě hraje i Vašek Kadlec, věří si a je siný v zakončení. David Lafata zase pracoval tvrdě pro tým.

V sobotu se tedy na Letné máme na co těšit. Karty jsou jasně rozdané a na zápas se velmi těším. V pondělí se s vámi opět podělíme o několik postřehů.

Přeji všem úspěšný týden.

Karel Krejčí

Blogy

Blog Ondřeje Zlámala

Slavia si neumí poradit se zataženou obranou

Fanoušci Slavie jakoby sledovali loňskou sezonu ze záznamu. Slavia prohospodařila náskok na čele tabulky a zatímco vloni nepohrdla titulem Plzeň, tentokrát má k němu našlápnuto Sparta. Červenobílí... >>
Blog Martina Michalce

Na své fotbalové škole mluvil Petr Čech o posunu mladé generace i o své budoucnosti

Po dlouhých třech letech se Petr Čech dostal osobně na svoji fotbalovou školu. A dokonce poprvé v pozici někoho, kdo nemusí řešit neodkladné pracovní záležitosti spojené s novou sezonou. Na konci... >>
Blog Martina Bošky

Vzestup českého ženského fotbalu? Diametrální. Není se vůbec za co stydět, ba naopak

V souvislosti s ženským fotbalem si v posledních dnech vybavíme především obrovské zklamání, které přineslo penaltové vyřazení v baráži o postup na evropský šampionát. Fotbalistky měly postup... >>