Vyhledávání
| autor: Václav Hanzlík

LIGOVÝ ZÁPISNÍK KARLA KREJČÍHO III

KK.png
Z ligového kola jsem tentokrát viděl naživo tři zápasy. Vezmu to pěkně postupně a začnu v pátek na Letné, kde Sparta porazila Slovácko. Byl jsem hodně zvědavý, jak bude domácí tým vypadat a prezentovat se týden po porážce s Plzní. Od první minuty bylo vidět, že má Sparta motivaci porvat se o druhé místo zaručující kvalifikaci Champions League. Chtěla vyhrát a ofenzivní podívaná se musela divákovi líbit. Dopředu to prostě týmu sedlo a ke kvalitě utkání přispěli i hosté ze Slovácka. Oproti zápasu s Plzní hrála Sparta v daleko vyšším postavení, hlavně středoví hráči byli výše a do útočné fáze se celkově zapojovalo víc hráčů. Zmínit samozřejmě musím výkon Bořka Dočkala, byl to jeho zápas. Gól dali i ostatní reprezentanti Vácha, Kadlec, Kadeřábek a Lafata, takže nám určitě udělali radost.
 
V neděli jsem se vydal do Edenu na malá pražské derby. Zajímal mě především výkon Milana Škody. Samozřejmě že tohoto útočníka pečlivě sledujeme. Ve Slavii to v současné době má hodně složité, hodně míčů se nakopává a on se o ně musí rvát, často s přesilou. Ale počet gólů na jeho kontě je prostě skvělou vizitkou. V zápase s Duklou se sice neprosadil, ale o jeho kvalitách víme.
 
Poslední zápas jsem viděl ve Štruncových sadech. Plzeň zápas zvládla, dala dva góly v první půli a už si to pohlídala. Musím klukům pogratulovat, za celou sezonu si titul zaslouží. Strávil jsem u tohoto týmu přes šest krásných let a jsem pyšný, že jsem mohl být společně s Pavlem Vrbou o zrodu novodobé Viktorky. Během sezony se Plzni vyhnuly výraznější výpadky, měla široký a kvalitní kádr, takže titul je v dobrých rukách. Zápas samozřejmě měl další dva výrazné momenty. Prvním bylo střídání Pavla Horvátha, jenž se dostal na hřiště na několik minut. Je to obrovská osobnost a zasloužil si ovace ve stoje. Tleskal celý stadion. Druhým zásadním momentem byla oslava s Mariánem Čišovským, který bojuje se zákeřnou nemocí. Už po první informaci o jeho onemocnění, která unikla do médií, jsem cítil, že se tým semknul a chtěl získat titul pro kamaráda. Zažil jsem Mariána v kabině, skvělej pohodovej kluk a navíc pan Fotbalista, což ukázal nejen v lize, ale i pohárové Evropě. Na závěr mám pouze jeden vzkaz: Buď silný a bojuj!

 

Karel Krejčí