Vyhledávání
| autor: Martin Boška

Kluby se od pondělí vrátí ke společné tréninkové přípravě

Bohemka.jpg foto: Ondřej Zlámal

Jak jsme již informovali Ligová fotbalová asociace dovršuje svůj plán a na základě mimořádného opatření Ministerstva zdravotnictví rozešle fotbalovým klubům tréninkový manuál, který bude odpovídat podmínkám o umožnění tréninků na venkovních sportovištích. Tréninky budou možné od 20. dubna. 

Kluby tak od příštího pondělí budou moct zahájit společnou přípravu. Ligová asociace nadále preferuje dohrát stávající sezonu a bude o tom jednat se státními orgány. 

„Rád bych tímto všem poděkoval za vstřícný postoj a podporu našemu záměru umožnit v této složité situaci profesionálním fotbalistům alespoň částečnou přípravu. Je to důležitý krok nejen pro profesionální fotbalisty, ale i všechny kluby, které díky tomu mohou částečně obnovit tréninkovou přípravu a věříme, že to je rovněž první krok k moznosti dohrát stávající sezónu,“ řekl k dnešnímu rozhodnutí Vlády ČR předseda LFA Dušan Svoboda.

Vláda ČR po dnešním zasedání současně zveřejnila plán postupného rozvolňování opatření a oznámila předběžný termín povolení sportovních akcí na 8. června 2020. „V tuto chvíli se pro nás nic nemění. Nadále chceme udělat maximum pro to, aby se tato sezóna mohla dohrát na hřišti,“ doplnil Svoboda