Vyhledávání
| autor: Martin Michalec

Silná marodka přinesla debakl,Liberec podlehl Hoffenheimu 0:5

EmFze4oXEAE1mvH.jpg foto: Twitter/Slovan Liberec

Liberecký Slovan vstupoval do utkání 3. kola skupinové fáze Evropské ligy s německým týmem jako jednoznačný outsider. To bylo umocněno také obrovským počtem absencí, způsobených koronavirem. Z realizačního týmu zbyl jenom hlavní kouč Pavel Hoftych a ze základní sestavy 4 hráči. Nakonec se jeho role outsidera potvrdila, když s Hoffenheimem prohrál drtivě 0:5.

Poprvé se trefil ve 22. minutě Munas Dabbur, který využil podklouznutí domácího Kačaraby a pak už si v šanci poradil. O 7 minut později padla branka na 2:0. Robert Skov vystřelil z přímého kopu z úhlu a do jeho rány ještě vložil svou nohu Dabbur, který si tak připsal svůj druhý gól v utkání. Přestože domáčí drželi míč na svých kopačkách 71 % času a hned 13krát vypálil, skóre v prvním poločase se neměnilo.

Ve druhé půli už však opět začali mířit přesně. V 59. minutě hry vypálil z voleje Florian Grillitsch, který svou střelu skryl mezi nohy Tarase Kačaraby a propálil tak 19letého debutanta Hasalíka, který stejně jako u druhé branky ani tentokrát nemohl mít čisté svědomí. Potom se dvakrát během pěti minut prosadil Arménec Sargis Adamjan. V 71. minutě dostal míč do sítě poté, co k němu Hasalík vyrazil centr Baumgartnera a podobně snadno se prosadil i v 76. minutě, když se po sérii odrazů a nedůrazů v libereckém vápně ocitl s míčem na noze metr před prázdnou brankou.

Hoffenheim si doma s oslabeným Libercem poradil zcela suverénně a okupuje tak první příčku skupiny L s tříbodovým náskokem na druhý CZ Bělehrad a se skórem 11:1. Liberec je s jednou výhrou na třetí pozici před belgickým Gentem, který je zatím bez bodu. Další utkání Evropské ligy Slovan čeká 26. 11., kdy se utká doma opět s Hoffenheimem.

 

TSG Hoffenheim – FC Slovan Liberec 5:0 (2:0)

Branky: 22. Dabbur, 29. Dabbur (Skov), 59. Grillitsch, 71. Adamjan, 76. Adamjan (Belfodil)

 

Žluté karty: 36. Bogarde (HOF) – 28. Pourzitidis (LIB), 51. Koscelník (LIB)

 

TSG 1899 Hoffenheim: Baumann (C) – Bebou, Bogarde, Vogt (46. Grillitsch), Akpoguma (61. Nordtveit), Skov – Gaćinović, Rudy (46. Samassékou), Baumgartner (74. Belfodil) – Klauss, Dabbur (61. Adamjan).

 

FC Slovan Liberec: Hasalík – Koscelník, Kačaraba, Mikula (C), Pourzitidis – Hromada (77. Michal), Mara – Cancola (90+1. M. Dvořák), Nešický (90+1. Černický), Kosek (90+1. Kazda) – Rondić (67. Csáno).