Vyhledávání
| autor: Ondřej Zlámal

Levadia svého soupeře přestřílela, ale neporazila

P1490860.JPG foto: Ondřej Zlámal

Na UEFA EURO 2016 ještě neznáme všechny semifinalisty, klubová sezóna v Evropě se už však přehoupla do dalšího ročníku. Začala první předkola UEFA Champions League and UEFA Europa League. České kluby musí mít radost z toho, že tyto souboje nemusí podstupovat. Co by za to na Slovensku například dali.

Nejsledovanějším soubojem prvního předkola byl určitě duel Levadie Tallin s HB Tórshavn, protože vítěz duelu nastoupí ve druhém předkole proti Slavii. Favorit z Estonska svého soupeře přestřílel 22:6 na střely, 8:2 na rohy, 2:0 na jasné brankové příležitosti, ale nakonec s ním jen remizoval 1:1, když si kamerunský obránce Tabi Manga vstřelil vlastní gól. Levadia měla během zápasu velkou převahu a zdá se, že i přes remízu zůstává velkým favoritem na postup.

Do prvního předkola se zapojili také slovenské týmy. Spartak Myjava vybojoval v St.Poltenu proti Admiře Wacker remízu 1:1, když po poločase prohrával o gól. Bývalý sparťanský záložník Tomáš Kóňa byl u obou branek. Při té inkasované přišel před vlastním vápnem o míč a Eldis Bajrami vypálil z dálky, myjavský brankář Hruška gólu nezabránil, i když se nejednalo o nějak umístěnou ránu.

Po poločase Myjava prostřídala a měla více ze hry, po rohovém kopu to byl právě kapitán Kóňa, který hlavou vyrovnal. V záloze Myjavy se představil bývalý slávistický dorostenec Denis Duga.

Zápas se hrál v NV Areně v St.Poltenu, protože hřiště Admiry prochází rekonstrukcí, přihlíželo mu jenom 1200 diváků. V Myjavě by jich mělo být víc a měli by svůj tým dotlačit do dalšího kola.

Slovan Bratislava remizoval v Albánii s Partizani 0:0, úlohu favorita tak splnil jen Spartak Trnava, který vyhrál na maltskými Hibernians 3:0. Zajímavým výsledkem je domácí vítězství gibraltarského klubu Evropa nad Pjunikem Jerevan. Odvety se hrají příští týden.

V UEFA Champions League se hrála jenom čtyři utkání. Andorrský mistr FC Santa Coloma remizoval doma 0:0 s mistrem Arménie. Jak se už dávno říká, ani na ty trpaslíky už není spolehnutí….