Vyhledávání
| autor: Ondřej Zlámal

David Lafata: Vašon to trefil nádherně

P1420421.JPG foto: Ondřej Zlámal
Vrátil se na hřiště v pravý čas, tak aby stihl bitvu jara s Laziem. Nejlepší střelec historie samostatné české ligy navíc přidal 170. gól. Po zápase ale přiznal, že si řekl o střídání, že toho měl na hřišti už dost.

 

Byl to váš 170. ligový gól, počítáte si je?

Ne, až teď mi to řekli novináři. Jsem rád, že jsem gól dal, odrazilo se to ke mně, ani jsem pořádně neviděl, jak to prošlo do sítě, viděl jsem, že brankář vybíhá, prošlo to tam se štěstím.

Je to pátý gól Jablonci v pátém zápase, co proti nim máte?

To je náhoda! Zaplaťpánbůh, že to takhle vyšlo a že jsme vyhráli. První poločas nám nevyšel, v týdnu jsme se připravovali na standardky a hned z té první jsme dostali gól. Jablonec má dobře poskládané mužstvo, nebylo to snadné to proti nim otočit. V druhém poločase jsme měli dvě, tři šance, které jsme nevyužili, nastřelili jsme břevno. Nakonec to rozhodl Vašon nádhernou střelou.  

Střídal jste v 70. minutě, byla to domluva s trenérem?

Už jsem toho měl plné zuby, s trenérem jsme byli domluvení, že odehraju to, co vydržím, už jsem opravdu nemohl, bylo to kvůli tomu.

Jak se teď těšíte na Lazio?

Je to pro nás pro všechny takový bonus. Samozřejmě, že budeme chtít udělat všechno pro to, abychom uhráli dobrý výsledek a měli šanci před odvetou. Doufáme, že nás požene vyprodaná Letná a že si to všichni užijeme.

Vy jste směřoval ten návrat k zápasu s Laziem?

Ne, to ne, já jsem chtěl být zdravý co nejdřív, musím poděkovat panu profesoru Kolářovi, že mne dal takhle dohromady. Snad už to bude dobrý. Musím teď pořádně zregenerovat.

 

Nejlepší střelci samostatné české ligy – zdroj synotliga.cz

1.               David Lafata                          170

2.            Horst Siegl                      133

3.            Libor Došek                     124

4.            Stanislav Vlček                 94

5.            Luděk Zelenka                 92