Vyhledávání
| autor: Václav Hanzlík

Láďa Volešák: Gól Spartě? To byla premiéra

volda.jpg foto: Na fotografii je Ladislav Volešák společně s Davidem Kalivodou, Jaroslavem Černým a Vladimírem Šmicerem během společného výletu do USA. Archiv Davida Kalivody

 V právě připravované knize Vzpomínky mistrů samozřejmě nesmí chybět ani vyprávění záložníka Ladislava Volešáka. Můžete se těšit třeba na to, jak bojoval proti přísnému vážení u trenéra Jarolíma či jak vyrazil se spoluhráči na hokej do New Yorku. Během návštěvy jsme se samozřejmě zeptali i na to, jak se mu momentálně fotbalově daří, vždyť v týdnu svým gólem málem poslal z českého poháru favorizovanou Spartu. Více se dozvíte v rozhovoru, který „Volda“ poskytl serveru Czech4Sport.

 

 Jak vzpomínáte na angažmá ve Slavii, s níž jste získal dva tituly a zahrál si Ligu mistrů?

„Moje vzpomínky jsou jen a jen pozitivní. Byl to největší úspěch Slavie i můj osobní, na to se prostě nedá zapomenout, to nejde. Liga mistrů, to byl bonbónek.“
 
 Máte doma schované medaile a cenné dresy?
“Udělal jsem si takovou místnost, kde mám všechno pohromadě. Jak moji kluci rostou, začínají se vyptávat, kde jsem to všude hrál. To se mi opravdu krásně vypráví.”
 
 Naposledy jste nastupoval v lize za Dynamo České Budějovice. Nyní jste nastupil v poháru za Králův Dvův proti Spartě. Jak jste se tam ocitl?
“Angažmá v Budějovicích nedopadlo vůbec dobře a od té doby to jde nějak dolů. Po sestupu jsem se měl vrátit do Příbrami, ale tam jsem nakonec nezačal ani přípravu a rovnou byl poslán do juniorky a na farmu. Takže zápasy teď hraji za ní a za Králův Dvůr."
 
A proti Spartě jste skóroval, to se cení, ne?
"Vidíte, v lize jsem jí nikdy góla nedal, podařilo se mi to až nyní v poháru, byla to premiéra. Škoda jen, že jsme inkasovali v 90. minutě, mohli jsme se postarat o senzaci."
 
 Rýsuje se nějaká nabídka z první ligy?
“Musím popravdě přiznat, že něco málo bylo, ale nedopadlo to. Tak budu dál čekat, jestli něco přijde. Už se ale take ohlížím na rodinu, takže bychom případnou nabídku společně probrali a vidělo by se. Ale určitě se jí nebráním. A třeba nědo viděl můj gól Spartě a ozve se.” (směje se)

 

Na fotografii je Ladislav Volešák společně s Davidem Kalivodou, Jaroslavem Černým a Vladimírem Šmicerem během společného výletu do USA. Jejich historky nejen z této akce najdete v knize, kterou si můžete předobjednat a podpořit již nyní na stránkách www.vzpominkymistru.cz. Vyjde na konci října.