Služby
| autor: CZECH 4 SPORT

Komentář disciplinární komise LFA k incidentu při zápase Slavia - Olomouc

P1860687.jpg foto: Ondřej Zlámal

Dnes ihned poté, co se Disciplinární komise seznámila se zprávou technického delegáta, zahájila disciplinární řízení s klubem SK Slavia Praha za incidenty ze včerejšího utkání Slavia – Olomouc, a to za porušení povinností pořadatele (pronesení a použití pyrotechniky, vhazování pyrotechniky do okolních sektorů vedoucí také k přerušení utkání).

Disciplinární komise LFA se bude případem zabývat již na svém nejbližším zasedání tento čtvrtek 1.8.2019 (po 14.hodině).

Komentář předsedy Disciplinární komise Richarda Bačka:

"Chování fanoušků Slavie v utkání proti Olomouci bylo naprosto neakceptovatelné. Použití pyrotechniky vedoucí k přerušení utkání je samo o sobě jedním z nejzávažnějších přečinů, natož potom ve spojení s vhazováním pyrotechniky dokonce do ostatních sektorů v hledišti.

Zakázat vstup takových fanoušků na stadióny musí být společným zájmem všech včetně klubu a věříme, že Slavia zvládne se s tím vypořádat.

Na druhou stranu je ale třeba brát s plnou vážností okolnosti a skutečnosti, které se na stadionu staly. Slavia měla z minulé sezóny kromě uzavřené Tribuny sever také podmínku právě za použití pyrotechniky. Disciplinární komise proto v dnes zahájeném řízení bude zvažovat i ty nejtvrdší tresty v rámci disciplinárního řádu včetně i toho nejzazšího, který se dotkne všech příznivců Slavie, a to uzavření celého stadiónu."

 

Autor: LFA