Vyhledávání
| autor: Ondřej Zlámal

KLOKANŮM HROZÍ ZTRÁTA LICENCE

P1420786.JPG foto: Ondřej Zlámal

Už se zdálo, že je všechno vyřešené, majitel i kupující se domluvili na odkoupení Ďolíčku a následném pronájmu Bohemians Praha 1905. Praha 10 ale potřebovala pro transakce schválení od magistrátu hlavního města Prahy. Magistrát ale tuto transakci zastavil s odůvodněním, že Praha 10 chce stadion zbourat. Pak přišly volby a po volbách zase rozpad koalice na magistrátu a nové projednání převodu ještě neproběhlo, přestože jsou obě strany na podmínkách transferu domluveny.

V současnosti třináctý tým Synot ligy ale tlačí termíny licenčního řízení, bez uzavřené nájemní smlouvy licenci na první ligu nedostane. Hrozí stěhování na Žižkov, v horším případě pád do ČFL.

Komplikovaná kauza se tak musí rozseknout do začátku května. Na tiskové konferenci Ďolíčku zástupci klubu mluvili o tom, jak by se dalo všechno ještě zachránit.

Co se musí ideálně stát, aby se situace ještě stihla zachránit?

Svatoslav Baťa, PR manažer klubu stále věří, že pokud se politici rozhodnout jednat, vše se stihnout dá:

„V úterý zasedá Rada hlavního města. Na programu tento bod nemají, ale může se stát, že to pan radní Libor Hadrava dá takříkajíc na stůl. Předsedovi Družstva fanoušků to v pátek slíbil. Pokud by to udělal a Rada to schválila, tak by to mohlo jít ještě do březnového zastupitelstva hlavního města.

Mezitím se už může vyvolat jednání na Městské části Prahy 10 v ohledně věci odejmutí pozemku. Podle mých informací by toto zastupitelstvo mělo být na přelomu března a dubna, tam nejsou pevné termíny, musí se svolat čtyřikrát do roka. Na základě tohoto stanoviska by se pak během měsíce dubna mohl obchod mezi majitelem stadionu a hlavním městem Prahou mohl uskutečnit a to je vlastně ideální a jediný možný scénář, jak by se to dalo stihnout,“ popsal Baťa cestu, jak by mohlo licenční řízení ještě pro Bohemians Praha 1905 dobře dopadnout.

Pokud se někde tento scénář zasekne, bude na majiteli stadionu, zda nájemní smlouvu prodlouží, což se ale bez nějakého posunu očekávat nedá.

Jak na to zareagují fanoušci? Předseda družstva Luděk Provazník mluvil na tiskovce o tom, že mírumilovnou cestou jsou připraveni politikům připomenout to, co jim slíbili. Přesto poukázal na nedávnou demonstraci taxikářů. „Nejsme taxikáři. Ale je nás šest tisíc.“